Cea mai nouă dotare în materie de autospeciale, intrată în parcul auto ISU Ialomița.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița a fost dotat astăzi cu o autospecială de intervenție pentru stingerea incendiilor
Riscurile identificate la nivelul județului Ialomița și situațiile de urgență înregistrate în zona de competență a inspectoratului impun în permanență perfecționarea tehnicilor și tacticilor de apărare împotriva dezastrelor, în condiţiile socio-economice actuale, aflate în continuă dezvoltare, precum și în condițiile climaterice aflate în schimbare, ostile vieții.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița a fost dotat astăzi cu o autospecială de intervenție pentru stingerea incendiilor.
Autospeciala a fost distribuită de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, care a achiziționat 10 astfel de autospeciale, în urma finanțării europene prin Programul Operațional Infrastructura Mare ,,Viziune 2020 “.
Autospeciala este destinată intervenției pentru stingerea incendiilor în mediul urban și rural, ce necesită cantități însemnate de substanțe stingătoare, punându-se accent pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament ridicat de stingere.
Principalele caracteristici ale acesteia sunt:
- deplasarea rapidă: transmisia 6×6 și garda mărită la sol permit deplasarea inclusiv pe terenuri accidentate;
- cabină dublă prevăzută cu 6 locuri pentru transportul personalului propriu;
- rezervor de apă cu capacitatea de 10.000 de litri;
- rezervor de spumogen cu capacitatea de 400 de litri;
- viteză maximă: minim 100 km/h;
- puterea motorului: 512 cai putere;
- agregat de pompare cu dispozitiv automat de amorsare, cu două trepte de presiune (joasă și înaltă);
- tun de refulare apă și spumă cu forma jetului reglabilă;
- catarg telescopic cu robot de lumini;
- accesorii specifice pentru stingerea incendiilor;
- autospeciala poate fi alimentată cu apă și din surse fără presiune (lacuri, acumulări de apă, râuri, etc.), ceea ce reprezintă un real avantaj atunci când intervenția are loc în zone greu accesibile, situate la mare distanță de hidranți.
Având în vedere premisele de manifestare în viitor a unor riscuri tot mai provocatoare, cu ajutorul noilor dotări, vom putea menține aceste riscuri la un nivel acceptat și vom putea asigura oportun și imediat acțiunile de intervenție în sprijinul populației.