comenzi la domiciliu cliseru.ro

Cât de legal se amenajează parcarea din zona Spitalului Slobozia?

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
26/03/2012 | Locale Ialomita

În urmă cu doi ani, consilierul local Emil Constantinescu propunea în cadrul unei ședințe un plan de sistematizare a zonei din faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia, plan conceput de membrii comisiei de urbanism.

parcare spital sloboziaPotrivit acestui plan, în zona respectivă urmau să se realizeze locuri de parcare pentru aproximativ 180 de autovehicule, să fie lărgite căile de circulaţie, create trotuare pentru pietoni, dispărând cu această ocazie barierele existente dar şi gardul viu care obturează intrarea în Policlinică. Toate aceste propuneri urmau să fi puse în practică în funcţie de fondurile disponibile pentru investiţii.
Potrivit afirmaţiilor consilierului de la acea dată, s-a luat în considerare și posibilitatea realizării unei parcări în zona Unităţii de Primiri Urgenţe, dar şi una cu 30 de locuri, în zona opusă, pe unde se face accesul în spital.
În condițiile în care atât reprezentanții Spitalului de Urgență din Slobozia cât și ai Ambulanței au interzis angajaților să-și parcheze autoturismul personal în incinta spitalului pentru a nu îngreuna accesul Ambulanțelor, angajații s-au văzut nevoiți să le parcheze pe unde apucă, sufocând astfel circulația din zonă.
Astfel că s-a început realizarea unei parcări în partea stângă a spitalului. Și se lucrează de zor. Numai că se lucrează ilegal, fără a se deține autorizațiile necesare și fără a fi realizat PUZ-ul. În plus, se fac modificări de la o zi la alta față de proiectul inițial. Deși era prevăzut ca intrarea în parcare să fie realizată în zona unde este stația de taxi, nu s-a acceptat, din motive lesne de înțeles pentru unii, și s-a decis ca această intrare să se facă de pe strada Lacului… Pentru a opri aceste ilegalități, în cadrul unei ședințe extraordinare de consiliu, la care primarul nu a luat parte, consilierii au discutat și decis ca lucrările să fie sistate începând de luni, 19 martie, până se ajunge la un numitor comun și la obținerea tuturor avizelor. Numai că nimeni din rândul constructorului nu a pus în practică o astfel de decizie, mai ales că actualul primar a fost plecat în Israel…
Deși oamenii se bucură că o astfel de lucrare va degaja circulația în zonă, nu putem să nu observăm cu ce viteză se trece pe lângă lege doar pentru ca șeful administrației locale să aibă cu ce se lăuda în campania electorală..