comenzi la domiciliu cliseru.ro

Caravana Scrimei Românești, la Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
01/09/2014 | Locale Ialomita

Organizată de Federația Română de Scrimă, cu sprijinul Comitetului Olimpic și Sportiv Român și al Ministerului Tineretului și Sportului, “Caravana Scrimei Românești” a pornit duminică la drum. 11 orașe îi vor găzdui pe cei mai mari campioni și tehnicieni ai scrimei românești, într-o acțiune amplă de popularizare a acestui sport.

Prima oprire a “Caravanei Scrimei Românești”, care-l are în fruntea delegației pe președintele Federației Române de Scrimă, Mihai Covaliu, a avut loc duminică, 31 august, la Slobozia. Piața Revoluției s-a aglomerat ca la un semnal în jurul orei 11:00. Peste 100 de copii i-au urmărit la lucru pe cei mai buni sabreri ai momentului din România – Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu, George Iancu, Mădălin Bucur, Mihai Cruțu – dar și pe doi dintre cei mai de viitor spadasini – Adrian Dabija și Dorin Băzăvan.

Cei opt scrimeri au făcut câteva asalturi, le-au explicat copiilor câteva din tainele acestui sport, au făcut zeci de poze și au dat sute de autografe. Entuziasmul a fost mare atât în rândul copiilor, dar și în rândul sportivilor.

“Nu credeam că sunt atât de mulți copii interesați de scrimă. Sper ca la finalul Caravanei să vină cât mai mulți dintre ei și la antrenamente”, a declarat Alin Badea, unul dintre sabrerii formați la CSM Slobozia.

 

Federația Română de Scrimă mulțumește Primăriei Municipiului Slobozia, Direcției Județene de Tineret și Sport Ialomița și Clubului Sportiv Municipal Slobozia pentru suportul oferit în această acțiune.

Sursa & Foto: frscrima.ro