livrari la domiciliu apa de masa la domiciliu slobozia

CÂMPIILE VERTICALE. MONUMENTE ISTORICE ȘI ARHEOLOGICE IALOMIȚENE

Muzeul Județean Ialomița și Consiliul Județean Ialomița vă invită, vineri, 15 martie 2013, ora 13:00, la vernisajul expoziției de pictură CÂMPIILE VERTICALE. MONUMENTE ISTORICE ȘI ARHEOLOGICE IALOMIȚENE.   

Monumentele istorice și siturile arheologice: Piscul Crăsani, Orașul de Floci, Popina Bordușani, necropola tumulară de la Stelnica, Crucea de piatră de la Chirana, Mănăstirea Balaciu-Piteșteanu vor fi dezvăluite publicului nu doar din perspectiva arheologului care adună informații din orice urmă materială, ci a artistului, din lucrările căruia se reflectă emoția întâlnirii cu mărturii din trecutul ialomițenilor.

 

Această expoziție este organizată în cadrul programului cultural Ialomița dintotdeauna pentru totdeauna și prezintă cele mai reprezentative mărturii de viață culturală și spirituală din spațiul ialomițean.

Proiectul expozițional este coordonat de artistul plastic Valeriu Stoica și arheologul Florin Vlad, iar din proiect mai fac parte: Melania Florescu, Manuela Petre, Ana-Maria Vasilescu.

În cadrul vernisajului va fi susținut un recital de versuri aparținând  poeților din Zodia Helis: Costel Bunoaică, Florin Ciocea, Florentina Loredana Dalian, Gheorghe Dobre, Dan Elias, Daniela Micu, Valeriu Stoica, Nicolae Teohari și un recital muzical susținut de Ioana Marin.

Expoziția va fi deschisă în perioada 15 martie-18 mai 2013.  Vă așteptăm!