Campanie umanitară a Poliției Române în județul Ialomița

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Vineri, 17 februarie, Poliţia Română donează 92 m.c. material lemnos sinistraţilor, persoanelor afectate de ninsoare şi viscol din judeţul Ialomiţa, care au stringentă nevoie de ajutor – familii nevoiaşe, cu mai mulţi copii, persoane în vârstă, bolnave şi fără mijloace de subzistenţă.

Lemnele, încărcate în camioane de la punctele din localităţile Axintele şi Dridu, vor fi distribuite la 86 de familii, astfel: 33 metri cubi la 26 de familii afectate de ninsoare şi viscol din localităţile Axintele, Bărcăneşti, Borăneşti, Coşereni, Drăgoeşti şi Sineşti, iar alţi 59 metri cubi la 60 de familii din Dridu, Adâncata, Maia, Răduleşti, Jilavele, Armăşeşti, Bărbuleşti şi Ciocârlia.

Camioanele sunt însoţite de poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa şi vor fi transportate la adresele identificate de către poliţiştii din cadrul Secţiilor de Poliţie Rurală şi descărcate, cu ajutorul lucrătorilor de intervenţie rapidă, direct în curţile oamenilor.

Prin contribuţie voluntară, poliţiştii români au colectat bani cu care au fost cumpăraţi de la Romsilva peste 700 de metri cubi de lemn, de diferite esenţe. Materialul lemnos a fost deja donat familiilor sinistrate din judeţele Vrancea şi Buzău, vineri este distribuit sinistraţilor din Ialomiţa, iar în zilele următoare celor din Călăraşi şi Brăila.

Acţiunile sunt monitorizate de 10 ofiţeri din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Ordine Publică.