comenzi la domiciliu cliseru.ro

Campania “Tu decizi! Votează legal! continuă în Ialomiţa cu informarea elevilor cu drept de vot

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
28/11/2012 | Lege si Ordine

În după-amiaza zilei de miercuri, 28 noiembrie a.c., poliţiştii de prevenire şi de proximitate au desfăşurat activităţi în cadrul Campaniei “Tu decizi! Votează legal!” în liceele din municipiul Slobozia pentru elevii care vor vota pentru prima dată.

Elevii au fost informaţi despre obiectivele campaniei desfăşurate de Ministerul Administraţiei şi Internelor “Tu decizi! Votează legal!” în perioada 09 noiembrie  – 09 decembrie, generată de alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senatului.

Totodată, poliţiştii i-au îndrumat să voteze cu responsabilitate la alegerile parlamentare şi le-au făcut cunoscute prevederile Legii nr. 35/2008, în special infracţiunile de mită electorală, vot multiplu sau vot ilegal.

Mesajele campaniei “Tu decizi! Votează legal!” au fost transmise de poliţişti către aproximativ 200 de elevi cu drept de vot de la 10 clase.

Acţiunile de informare vor fi desfăşurate de poliţiştii ialomiţeni pe toată perioada campaniei, pentru prevenirea încălcării legii electorale.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să respecte legea şi să anunţe prin S.N.U.A.U. 112 sau la unităţile de poliţie, orice faptă prin care se încalcă reglementările electorale în vigoare.

         Site-ul operaţionalizat de Ministerul Administraţiei şi Internelor www.votlegal.mai.gov.ro pentru această campanie oferă detalii cu privire la sancţiunile prevăzute de lege şi pune la dispoziţia oricărui cetăţean materialele promoţionale ale Campaniei „Tu decizi! Votează Legal!”