comenzi la domiciliu cliseru.ro

Braconajul piscicol pe agenda poliţiştilor ialomiţeni

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
25/04/2014 | Lege si Ordine

Pentru prevenirea şi combaterea faptelor de braconaj piscicol, îndreptate împotriva habitatelor piscicole naturale, a transportului şi comercializării ilegale a produselor şi subproduselor din peşte, poliţiştii Secţiei Rurale Stelnica şi-au  intensificat activităţile specifice pentru asigurarea respectării legalităţii în acest sector de activitate.

Activităţile au ca scop apărarea patrimoniului piscicol naţional şi a integrităţii acestuia, combaterea faptelor ilegale asociate din pescuitul ilegal circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea produselor piscicole, precum şi asigurarea unor condiţii de piaţa corecte prin eliminarea produselor de provenienţa ilicită şi protejarea mediului înconjurător pe raza de competenţă.

Astfel, în cursul zilei de ieri, 24 aprilie a.c., în zona Braţului Borcea, a fost depistat un  bărbat din comuna Făcăeni, în vârstă de 47 de ani, care pescuia cu un halău, fără a fi autorizat.

Alţi doi bărbaţi de 34, respectiv 39 de ani, ambii din comuna Borduşani, au fost depistaţi de poliţişti în timp ce transportau cu un atelaj hipo 21 kg peşte, din specia caras.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că cei în cauză au pescuit peştele în apele Braţului Borcea, folosind o unealtă de tip halău, fără a deţine autorizaţie.

În cele două cazuri, poliţiştii au întocmit dosare penale, cei în cauză fiind cercetaţi pentru săvârşirea de infracţiuni prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura.