comenzi la domiciliu cliseru.ro

Biroul Permanent Județean al PDL Ialomița, revoltat în urma deciziilor luate la Centru

Aproape toți reprezentanții Biroului Permanent Județean al PDL Ialomița s-au declarat revoltați cu privire la maniera în care deputatul Gheorghe Tinel, noul copreședinte al PNL (ramura PDL), a ajuns la conducerea organizației.

Mai mult, aceștia au aflat din presă și că Biroul Permanent Național a decis dizolvarea BPJ Ialomița, pe lângă numirea lui Tinel în această funcție, drept urmare, neavând o înștiințare oficială de la partid, și-au înaintat demisiile din toate funcțiile politice și nu mai vor să revină în noul BPJ ce va fi format. Aceștia susțin că Ion Drăgușin a fost și va rămâne liderul lor, pentru că a venit la conducerea partidului din funcția de prim-vicepreședinte ales și nu ca Gheorghe Tinel, pe care mulți nu l-au văzut pe la partid, ci doar la TV, și nici nu a candidat când a avut ocazia.

Indignați, aceștia susțin că se simt folosiți, manipulați, iar modalitatea prin care a fost numit copreședintele a fost total nedemocratică. Toți sunt supărați de faptul că după ce au muncit atâția ani pentru partid au ajuns ca să nu mai reprezinte nimic și să fie schimbați de la o zi la alta, „dintr-un condei”, fără măcar să îi întrebe cineva, anulându-le toată munca depusă pe parcursul anilor.

„Suntem surprinși de alegerea făcută, știind de activitatea negativă dusă față de PDL și ținem să vă reamintim câteva dintre ele: Gheorghe Tinel a sprijinit înființarea PMP în județul Ialomița, a găzduit sediul PMP în biroul parlamentar al dumnealui, le-a făcut adeziuni PMP angajaților dumnealui în cadrul biroului parlamentar. Gheorghe Tinel și-a încetat activitatea în cadrul PMP numai atunci când dumneavoastră ați cedat șantajului și i-ați oferit funcția de lider de grup al deputaților PDL. Gheorghe Tinel a avut un număr de patru prezențe în decursul a trei ani la ședințele BPJ Ialomița”, se arată într-o scrisoare adresată copreședintelui PNL, Vasile Blaga, scrisoare semnată de mai mulți primari.
Fostul președinte interimar, Ion Drăgușin, susține că pe data de 17 noiembrie membrii BPJ s-au întâlnit, fără să aibă cunoștință oficial de acele decizii care s-au luat la nivelul BPN, de numire a lui Gheorghe Tinel și de dizolvare a BPJ, ci doar informații „pe surse”, astfel că au luat decizia să demisioneze.
„Aveam doar informații. Atunci am luat decizia cu toți să ne dăm demisia din toate funcțiile politice la nivel de județ. Nici la această dată nu am primit nimic oficial”, spunea Drăgușin.

Acesta susține că ulterior demisiilor a primit telefon de la Tinel în care i s-a spus că o să-i „iasă pe gură și pe nas toată mișcarea asta cu demisiile depuse la București”.

„Mi s-a spus că trebuie un nou BPJ, cu oameni capabili, și să terminăm cu SRL-ul din partid, că acum BPJ-ul este un SRL care dictează de nu știu câți ani. Și să facem un nou Birou și politică adevărată”.

Ulterior, tonul lui Gheorghe Tinel s-a schimbat. Pe lângă faptul că și-a cerut scuze pentru unele vorbe aruncate, acesta i-a contactat pe toți și a încercat să-i readucă pe foștii membri ai BPJ în noul BPJ, în echipa lui.

„După ce tu m-ai aruncat la coș, acum sunt bună? Vine la mine acasă și îmi spune că are nevoie de mine să fiu în BPJ. Păi, dacă aveți nevoie de noi, de ce ne-ați dizolvat? Suntem hopa-mitică? Nu suntem chiar adunați de pe drumuri ca să fim tratați așa”, spunea o reprezentantă din BPJ.
Toți sunt supărați de faptul că după ce au muncit atâția ani pentru partid au ajuns ca să nu mai reprezinte nimic și să fie schimbați de la o zi la alta, „dintr-un condei”, fără măcar să îi întrebe cineva, anulându-le toată munca depusă pe parcursul anilor.

Din Biroul Permanent și-au dat demisia 18 membri din 21, rămânând simpli membri de partid.
Primarul comunei Reviga, Niculae Began, spunea că deși nu este dușmanul lui Tinel, nici prietenie „la sânge” nu are cu dumnealui. Acesta a transmis colegilor să nu se lase intimidați și chiar dacă nu le va spune să le urmeze exemplu, le transmite doar să aibă demnitate și să nu se lase călcați în picioare de niște hotărâri dictatoriale luate la București.

„Domnul Blaga a fost informat eronat de către domnul Tinel, anume că noi nu îl mai vrem pe domnul Drăgușin și multe altele. Nu spunem că noi am avut rezultate extraordinare, dar fără noi sigur rezultatele vor fi mai proaste. Dorim ca cei de la București să se lumineze și să retragă această hotărâre nedemocratică, nestatutară. Dacă nu mai au nevoie de noi, să ne spună că nu mai au nevoie de noi. Iar colegilor le transmit să fim uniți și să mergem mai departe și să ținem acolo de ce am hotărât”, spunea primarul din Reviga.

Nemulțumiți au fost și primarul din Sărățeni, și de la Perieți, și de la Manasia, dar și consilierii județeni Nicolae Sitaru și Zenica Urloiu, alături de care se mai află și alții care nu au putut participa la conferința de presă.

Nicolae Sitaru spunea că dacă Vasile Blaga și-ar cere scuze pentru decizia luată și situația ar reveni la normal, toți cei prezenți și-ar nuanța deciziile, una dintre ele fiind și demisia din Consiliul Județean.

„Dacă nu, îmi dau demisia și din CJ, care este problema? Dacă vrea să fie în acest mod șef de organizație, are o problemă cu caracterul”, spunea Sitaru. Exemplul său va fi urmat, se pare, și de ceilalți doi consilieri județeni.

„Tinel nu are decât să facă un lucru. Să ne lase în pace, pentru că organizația nu a făcut-o el și nu a susținut-o el”, spunea și președintele organizației de la Urziceni.

Ideea este că s-a vrut cu tot dinadinsul schimbare.

Potrivit unuia dintre reprezentanții BPJ, „în urmă cu vreo trei săptămâni, Răducu Filipescu de la Călărași a fost la București cu Marian Hoinaru pentru a-l propune șef la organizația PDL de la Ialomița”.

„De atunci a fost aprinsă fumigena. Ceva s-a întâmplat. De atunci au fost induși în eroare. Blaga nu a fost de acord. Și dacă tot i s-au tras săgeți otrăvite acolo, și-o fi spus că este chiar o problemă la Ialomița dacă se tot vine când cu ăla, când cu ăla… Acum nu știu ce motiv o fi avut și domnul Filipescu…”, se spunea în conferința de presă.

Cu oameni supărați sau nu, noul copreședinte al PNL, Gheorghe Tinel, a început deja schimbările. De la secretară și până la sediul de partid… Despre toate acestea, citește aici:

La PNL Ialomița (aripa PDL) – copreședinte nou, sediu nou, BPJ nou…

Mai multe articole de la obiectiv.net: