comenzi la domiciliu cliseru.ro

Bețivi la volan. Mulți. Rușine!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
09/10/2013 | Infotrafic

În ziua de 8 octombrie 2013, poliţiştii rutieri şi de ordine publică au acţionat pe arterele rutiere judeţene pentru constatarea de contravenţii şi prevenirea, respectiv, combaterea infracţiunilor rutiere.

beat la volanPoliţiştii au constatat 77 de contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de 15.810 lei. Totodată, poliţiştii au aplicat măsura complementară de retragere a 6 certificate de înmatriculare.

Un bărbat în vârstă de 41 de ani, din municipiul Slobozia a fost depistat în trafic, pe raza oraşului Căzăneşti, în timp ce conducea un autoturism, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Cel în cauză a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.


Un alt tânăr de 30 de ani, din judeţul Buzău a fost depistat de poliţişti pe raza municipiului Urziceni, în timp ce se afla la volanul unui autoturism, deşi avea permisul de conducere anulat.


Poliţia a fost sesizată ieri, 8 octombrie a.c., cu privire la faptul că pe Drumul Naţional 21 s-a produs un accident de circulaţie soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

Astfel, în timp ce un bărbat de 59 de ani, din comuna Scânteia, se deplasa la volanul unui autoturism, pe DN21, în afara localităţii Iazu, din direcţia Brăila către Slobozia, nu a păstrat o distanţă de siguranţă faţă de un atelaj hipo, care se deplasa pe aceeaşi direcţie de mers, şi a intrat în coliziune cu acesta.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătorului atelajului hipo, un bărbat de 52 de ani, din municipiul Slobozia, care a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Persoanele implicate în accidentul rutier au fost testate alcoolscop, rezultatele fiind de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru conducătorul auto şi de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru conducătorul atelajului hipo.


Tot ieri, 8 octombrie a.c., pe Drumul Naţional 2C, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu pagube materiale.

Din primele verificări, poliţiştii au stabilit că în timp ce un tânăr în vârstă de 21 de ani, din oraşul Amara, conducea un autoturism, în afara comunei Griviţa, a pierdut controlul volanului şi a intrat în coliziune frontală cu un pom.

Din accident a rezultat avarierea autoturismului.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost transportat la cea mai apropiată unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În toate cele patru cauze au fost întocmite dosare penale.

comunicat de presă: INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA
foto: http://www.telegraph.co.uk/motoring/news/9302164/Cars-should-be-fitted-with-alcohol-sensors-to-stop-drink-driving-says-government-adviser.html