comenzi la domiciliu cliseru.ro

Beat și fără permis de conducere, a furat mașina unei firme și s-a răsturnat în afara părții carosabile

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
17/11/2020 | Lege si Ordine

Cercetat penal pentru „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „furt”.

Noaptea trecută, în jurul orei 01:00, Poliția Municipiului Fetești a fost sesizată prin apel 112, despre faptul că pe DJ 212, a avut loc un accident rutier, cu implicarea unui autoturism care s-a răsturnat în afara părții carosabile, soldat cu pagube materiale.

Din verificările efectuate de polițiști a reieșit că la volanul autovehiculului se afla un tânăr de 23 de ani, care ar fi luat mașina ce aparține firmei unde acesta este angajat fără acordul proprietarului, cu intenția de a se plimba.

În timp ce conducea pe DJ 212, între Fetești și Movila, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, și s-a răsturnat în afara părții carosabile, fără ca acesta să sufere vătămări corporale.

Șoferul a fost testat cu aparatul Drager care a indicat o alcoolemie de  0.99 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Conducătorul auto a fost sancționat conform Legii 55/2020, pentru nerespectarea  măsurii de restricționare a deplasării în intervalul  23.00 – 05.00.

Pe numele lui a fost întocmit dosar penal pentru  săvârșirea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „furt”.

IPJ Ialomița