comenzi la domiciliu cliseru.ro

Băut și fără permis, la volanul unui autoturism radiat și cu plăcuțe de înmatriculare false

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
27/05/2021 | Lege si Ordine

Sub influența băuturilor alcoolice la volanul unui autoturism radiat din circulație și cu plăcuțe de înmatriculare false.

La data de 26 mai a.c., în jurul orei 20:00, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Grivița au oprit, în cadrul unui filtru rutier pe raza localității Scânteia, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 61 de ani.

Urmare a solicitării documentelor personale și ale autovehiculului, șoferul a menționat faptul că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, fapt constatat ulterior în bazele de date.

De asemenea, polițiștii au stabilit faptul că autoturismul este radiat din circulație din anul 2019, iar plăcuțele cu numărul de înmatriculare aparțin altui autoturism.

În timpul verificărilor, conducătorul auto emana halena alcoolică, fiind testat cu aparatul Drager ce a indicat o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Având în vedere valoare indicată de aparatul alcoolscop, bărbatului i s-a solicitat să meargă la Spitalul Județean de Urgență Slobozia pentru recoltare de probe biologice, însă acesta a refuzat prelevarea mostrelor.

În cauză s-a întocmit dosar penal  sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere„, ”refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice„,”conducerea și punerea în circulație a unui autoturism neînmatriculat„ și ”punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare. IPJ IAlomița