comenzi la domiciliu cliseru.ro

Bătrână din Slobozia înșelată cu 7.400 lei prin metoda „Accidentul”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
13/08/2013 | Lege si Ordine

O persoană din judeţul Ialomiţa a rămas fără o sumă importantă de bani, după ce a dat curs solicitării formulate de o persoană necunoscută prin intermediul telefonului. Poliţia atrage atenţia cu privire la modurile de operare folosite de această categorie de infractori  şi reiterează recomandarea de a sesiza de îndată orice tentativă de înşelăciune.

 În cursul zilei de luni, 12 august a.c., Poliţia Municipiului Slobozia a fost sesizată de către un localnic, despre faptul că în urmă cu puţin timp un bărbat necunoscut a înşelat-o pe mama sa cu suma de 7.400 lei.

Partea vătămată, o femeie în vârstă de 64 de ani a declarat poliţiştilor că în cursul dimineţii a fost apelată pe telefonul fix de către un bărbat ce susţinea că este fiul său şi că a fost implicat într-un accident rutier în calitate de conducător auto şi are nevoie de o sumă de bani pentru despăgubiri.

Urmare mai multor discuţii purtate cu partea vătămată, suspectul a convins-o pe femeia de 64 de ani să înmâneze suma de 6.700 lei unui bărbat, conducător al unui taximetru, care s-a deplasat la domiciliul său.

Ulterior aceasta a mai fost convinsă să cumpere credit pentru cartele reîncărcabile în sumă de 700 de lei.

Câteva ore mai târziu, victima l-a contactat telefonic pe fiul său, care i-a infirmat faptul că ar fi fost implicat într-un eveniment rutier.

 În cauză a fost întocmit dosar penal, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

* * *

 Pentru a nu deveni victima unei astfel de infracţiuni, poliţiştii recomandă cetăţenilor să refuze orice persoană necunoscută care le solicită, sub diferite pretexte, sume de bani sau bunuri, chiar dacă le lasă drept garanţie obiecte sau bani de a căror valoare nu sunt siguri.

În cazul în care sunt abordaţi de astfel de persoane, recomandăm cetăţenilor să reţină semnalmentele acestora, obiectele de îmbrăcăminte, eventual marca şi numărul de înmatriculare al autoturismului cu care aceştia se deplasează.

 Nu în ultimul rând, îi sfătuim să apeleze de îndată numărul de urgenţă 112 şi să aducă la cunoştinţa Poliţiei orice tentativă de înşelăciune, indiferent de modul de operare.