comenzi la domiciliu cliseru.ro

Bărbaţi cercetaţi pentru infracţiuni economice, cu prejudicii de peste 7,5 milioane lei

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
25/09/2012 | Lege si Ordine

În cursul zilei de luni, 24 septembrie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Ialomiţa au dispus începerea urmăririi penale faţă de patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 27 şi 44 ani, doi ialomiţeni, un bucureştean şi un cetăţean străin.

Primul bărbat, de 27 ani, din municipiul Bucureşti, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală constând în aceea că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Slobozia, nu a evidenţiat în contabilitatea societăţii toate operaţiunile comerciale desfăşurate în perioada februarie  – decembrie 2010, prejudiciind bugetul statului cu peste 770.000 lei.

Pentru comiterea aceleiaşi infracţiuni este cercetat şi un bărbat de 44 ani, din oraşul Căzăneşti, întrucât în calitatea de administrator la o societate comercială din Căzăneşti, a reţinut şi nu a virat în termenul legal impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă aferente perioadei ianuarie 2011 – iunie 2012, cauzând un prejudiciu statului de 19.404 lei.

Începerea urmăririi penale s-a dispus şi faţă de un bărbat de 32 ani, din oraşul Amara, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune şi uz de fals. Bărbatul este învinuit că în luna septembrie 2010 a indus în eroare reprezentanţii unei societăţi comerciale, prin prezentare de documente fictive cu prilejul încheierii unui contract de credit pe care nu l-a mai achitat, cauzând un prejudiciu unităţii bancare în sumă de 58.100 lei.

Tot luni, a fost învinuit pentru săvârşirea unei infracţiuni economice şi un cetăţean străin, administratorul unei societăţi comerciale cu sediul social în comuna Bărcăneşti.

Acesta a evidenţiat în perioada ianuarie 2008 – decembrie 2010, operaţiuni comerciale fictive constând în achiziţii de legume şi fructe de la societăţi comerciale tip fantomă pe raza mai multor judeţe, prejudiciind bugetul consolidat al statului cu suma de 6.786.690 lei.