Ziarul Obiectiv Ialomita > Lege si Ordine > Bărbat din Amara prins la volanul unui autoturism furat, beat și fără permis de conducere https://wp.me/p49Kdo-8Ny

Bărbat din Amara prins la volanul unui autoturism furat, beat și fără permis de conducere

Poliţiştii cercetează un bărbat din orașul Amara, sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt în scop de folosință, conducere fără permis și refuz de recoltare sau sustragere de la prelevarea de probe biologice./ Cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore.

Astfel, la data de 09 ianuarie a.c., în timp ce se aflau în exercitarea serviciului de patrulare, poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Grivița au surprins în flagrant un bărbat de 46 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Grivița.

 Din verificările efectuate în bazele de date, a reieșit faptul că bărbatul în cauză nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar autoturismul condus de către acesta îi aparținea unui bărbat de 47 de ani, din localitatea Amara.

Astfel,  în urma extinderii cercetărilor, polițiștii au stabilit că persoana bănuită ar fi sustras autoturismul în aceeași zi, de pe raza orașului Amara, cu scopul de a se deplasa pe raza localităților din vecinătate, moment în care a fost depistați de polițiști.

Totodată, acesta a fost testat alcoolscop, rezultatul indicat fiind de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta refuzând transportul la o unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirea alcoolemiei.                                                      

Cel în cauză a fost reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, iar marți, 10 ianuarie a.c. a fost prezentat magistraţilor, care au emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Autoturismul sustras a fost recuperat și predat părții vătămate.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a persoanei bănuite.