comenzi la domiciliu cliseru.ro

Bani din bugetul municipiului Slobozia pentru Spitalul Județean

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
15/10/2018 | Locale Ialomita

Municipiul Slobozia s-a asociat recent cu Spitalul Județean de Urgență Slobozia în vederea achiziționării și punerii în funcțiune a unui cazan cu puterea de 2.000 kw pentru producerea apei calde și a agentului termic, dar și pentru modificarea instalației de utilizare a gazelor naturale la centrala termică.

Municipiul Slobozia participă la finanțarea cheltuielilor privind realizarea obiectivului de investiții cu suma de 178.000 lei.

Cazanul pe care îl deține în prezent Spitalul are o vechime de 14 ani în exploatare, iar uzura și colmatarea unor piese și echipamente i-au scăzut randamentul de la 93,7% cât avea când a fost pus în funcțiune, la aproximativ 70%, ceea ce duce la o creștere a cheltuielilor cu combustibilul gazos. În plus, funcționarea cu un singur cazan în sezonul rece, în condiții de temperaturi scăzute extreme nu va putea asigura condițiile optime pentru pacienți.

Totodată, lipsa unui cazan de rezervă în cazul producerii unor avarii care necesită un timp mai mare de remediere va face imposibilă asigurarea serviciilor de furnizare a apei calde și a căldurii în spital. Proiectul de hotărâre a fost pe masa consilierilor locali în ședința din luna septembrie, fiind aprobat cu unanimitate de voturi.

Citește și: Consiliul Județean alocă Spitalului Județean aproape patru milioane de lei pentru achiziția de aparatură medicală