comenzi la domiciliu cliseru.ro

Consiliul Județean alocă Spitalului Județean aproape patru milioane de lei pentru achiziția de aparatură medicală

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
03/10/2018 | Locale Ialomita

Consiliul Județean alocă aproximativ 4 milioane lei, pentru achiziția de aparatură medicală necesară funcționării Spitalului Județean de Urgență din Slobozia.

Până la finele acestui an, va fi achiziționată aparatură medicală pentru secțiile nou-născuți, ATI, cardiologie, ORL etc.

Mai precis, vor fi achiziționate un aparat de radiologie digital, trei incubatoare prematuri, un aparat anestezie, două aparate ventilație, un ecocardiograf cu sondă, un aparat ecograf Doppler, o masă operație urologie-ginecologie, o lampă chirurgicală cu trei brațe, cu video HD și monitor (pe secția ginecologie), un aparat radiologie (secția ATI – terapia durerii), un ecograf cu sondă MSK (ambulatoriu reumatologie), cinci defibrilatoare, cinci truse de urgență.

Aparatura medicală este mai mult decât necesară, în condițiile în care în anumite secții aparatele sunt ori insuficiente, ori depășite moral și care nu mai corespund cerințelor actuale de diagnosticare și tratament. În plus, pentru obținerea autorizației sanitare de funcționare, spitalul trebuie să aibă o dotare minimă pentru acordarea serviciilor medicale de urgență. De exemplu, Spitalul a obținut cod indicator neconform din cauza faptului că nu există truse de urgență în dotarea fiecărei secții, dar și din cauză că nu există defibrilator în dotarea fiecărei secții, necesarul fiind de 15 bucăți.

Așadar, pentru remedierea acestor neconformități, în vederea acreditării Spitalului Județean de Urgență, este necesară achiziționarea urgentă a acestor echipamente medicale.
Menționăm că o parte din aparatură este direcționată pentru secția ATI în „terapia durerii”.

„În spital, la acest moment, există un medic anestezist care are această pregătire, în terapia durerii. Va fi al treilea cabinet din țară. Nu este un lucru simplu. Terapia durerii ajută în principal bolnavii de cancer. Este o aparatură pentru ATI, pentru reanimare. Aparatură nouă nu a mai fost achiziționată de zeci de ani, iar pacienții sunt din ce în ce mai mulți (…)”, a spus Mariana Iancu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Slobozia.

Adăugăm faptul că această sumă, de aproximativ 4 milioane lei, se adaugă unei alte alocări în valoare de 1,494 milioane lei, totalul sumeI alocate fiind de peste 5,4 milioane lei.