comenzi la domiciliu cliseru.ro

Avansare post-mortem a pompierului Gabriel Boitan și medalia „Emblema de Onoare” conferită de ministrul Radu Stroe

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
12/07/2013 | Locale Ialomita

Gabriel Boitan  - FetestiMinistrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, l-a avansat la gradul de sublocotenent post-mortem pe Boitan Gabriel, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Barbu Catargiu” al județului Ialomița, care şi-a sacrificat viaţa în timpul unei misiuni de salvare desfăşurată în municipiul Feteşti.

Totodată, ministrul Radu Stroe a conferit sublocotenentului post-mortem medalia „Emblema de Onoare” a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență pentru fapte de eroism și sacrificarea vieții în misiune.

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne precizează că va lua măsurile necesare pentru a acorda familiei drepturile financiare cuvenite conform legii.

De asemenea, personalul MAI poate contribui benevol, în semn de solidaritate, la ajutorarea familiei sublocotenentului post-mortem Gabriel Boitan, răspunzând unui apel umanitar lansat vineri, 12 iulie, de către secretarul de stat Constantin Cătălin Chiper, coordonator al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

În cei cinci ani de carieră militară ca pompier salvator, Gabriel Boitan a participat la numeroase intervenţii, aflându-se permanent la datorie, oferind tuturor camarazilor un exemplu de curaj, profesionalism şi dăruire.

Sublocotenentul post-mortem Gabriel Boian era căsătorit şi avea doi copii.

Slujba de înmormântare va fi săvârșită sâmbătă, 13 iulie, la Biserica „Sf. Ilie” din Fetești (str. Sirenei), începând cu ora 13.00. După slujbă, cortegiul funerar se va îndrepta pe străzile din centrul orașului, dar și în zona unde acesta locuia cu familia, ca un ultim omagiu adus eroului. Gabriel Boitan va fi înmormântat în curtea bisericii „Sf. Ilie” din localitate.

Familiei greu încercate de tragedie îi vor fi alături pretenii şi colegii din inspectorat, dar şi din eşaloanele superioare.

Dumnezeu să-l odihnească!

Vezi mai multe despre accidentul de la Fetești (FOTO și VIDEO)