comenzi la domiciliu cliseru.ro

Autofreză de zăpadă pentru ISU Ialomița

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
23/11/2015 | Locale Ialomita

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Barbu Catargiu” al județului Ialomița a primit, prin Programul Operațional Regional 2007 – 2013, o autofreză de zăpadă. Aceasta va fi folosită la degajarea căilor de acces către zonele izolate, pentru autospecialele de intervenție și cele de prim ajutor calificat ale inspectoratului.

De asemenea, autospeciala este echipată în partea din spate cu un rezervor de apă, cu o capacitate de 5.000 l, putând fi folosită în sprijinul autospecialelor destinate stingerii incendiilor.

Recepția acesteia a avut loc marți, 17 noiembrie, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Ialomița.

popa adrian„Misiunea acestei freze, așa cum spune și din denumirea autospecialei, nu este doar pentru a îndepărta zăpada și a elibera căile rutiere în situația producerii unor blocaje în cazul unor căderi masive de zăpadă, ci și pentru asigurarea apei potabile în zonele în care nu există, în perioadele secetoase. (…) De asemenea, poate fi folosită la stingerea incendiilor de miriște sau în zone greu accesibile, ca urmare a faptului că autoșasiul pe care este montat întregul angrenaj are tracțiune 4×4, tracțiune integrală și este echipată pentru accesul în zone greu accesibile. (…) Aproximativ 200.000 de euro valorează. Este o autospecială deosebit de utilă”, a declarat șeful Inspectoratului, Popa Adrian.

În viitor, se are în vedere și achiziționarea unei autoșenilate.