livrari la domiciliu

ATENȚIONARE pentru persoanele care doresc să lucreze în străinătate

În urma telefoanelor primite la AJOFM Ialomița, de la persoane aflate în căutarea unui loc de muncă în străinătate, coroborat cu diversele articole apărute în presă, referitoare la interesul unor angajatori din diverse state europene (ex. Germania, Italia, Spania, Austria, Olanda, Marea Britanie) de a rechema lucrători români pentru activități sezoniere în perioada pandemiei, vă comunicăm următoarele:

ANOFM și EURES România nu sunt implicate în niciun fel în acest proces de selecție, informare, mediere, recrutare, plasare.

Pe website-ul național EURES se găsesc, pe prima pagină, informații utile cetățenilor români care se află în prezent în state europene, preluate de pe website-ul MAE, referitoare la măsurile de prevenire a răspândirii Covid 19 în acele state, măsurile luate de autorități (ex. șomaj tehnic), cum să procedeze în cazul în care întâmpină probleme legate de contractele de muncă în acele țări, link-uri către instituțiile implicate pe piața muncii din acele state, date de contact ale ambasadelor României în acele state etc.).

IMPORTANT!

Persoanele trebuie să analizeze foarte atent oportunitatea deplasării în alte state pentru diverse contracte de muncă, plecarea în plină pandemie fiind un risc prea mare pe care și-l asumă și să consulte în permanență website-ul MAE, pentru a vedea noutățile comunicate de ambasadele României în statele europene.

Dacă se solicită detalierea anumitor oferte găsite pe internet, promovate prin alte canale decât ale ANOFM, nu deținem detalii referitoare la aceste oferte (nu cunoaștem angajatorii, nu avem detalii despre oferte, despre cum se va asigura securitatea și protecția lucrătorilor la locul de muncă în contextul pandemiei, nici dacă se încheie asigurare de sănătate și cine ar suporta costul acestei asigurări, foarte importantă în opinia noastră etc.);

Cu respect,

Director Executiv, Georgian MOCANESCU, AJOFM IALOMIȚA