comenzi la domiciliu cliseru.ro

Atenție, nu vă lăsați înșelați!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
28/11/2017 | Lege si Ordine

O femeie de 83 de ani, din municipiul Fetești a fost înșelată de o persoană necunoscută, care i-a “descântat” bijuterii în valoare de 1.000 de lei.

Fapta a fost sesizată Poliţiei Municipiului Fetești, ieri, 27 noiembrie a.c., victima relatând anchetatorilor că în timp ce se afla în curtea locuinței sale, a fost chemată la poartă de o persoană necunoscută, care a spus că îi poate descânta bijuteriile.

Persoana bănuită a cerut părţii vătămate să scoată toate bijuteriile pe care le purta pentru a le pune într-un șervețel pe care îl ținea în mână pentru a face descântul. Persoana necunoscută a restituit apoi șervețelul și a plecat cu un autoturism negru.

La scurt timp, victima a desfăcut șervețelul și a constatat lipsa bijuteriilor sale din aur.

Semnalmentele bănuitei sunt: vârsta 40 – 45 de ani, 1,65 – 1,70 m înălțime, corpolență atletică, ten închis, purta pe cap un batic cu motive florale.

În cauză a fost întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de „înşelăciune” şi se continuă cercetările în vederea identificării persoanei bănuite.

Pentru a nu deveni victima unei astfel de infracţiuni, poliţiştii recomandă cetăţenilor să refuze orice persoană necunoscută care le solicită, sub diferite pretexte, sume de bani sau bunuri, chiar dacă le lasă impresia că sunt persoane de încredere.

În cazul în care sunt abordaţi de astfel de persoane, recomandăm cetăţenilor să reţină semnalmentele acestora, obiectele de îmbrăcăminte, eventual marca şi numărul de înmatriculare al autoturismului cu care aceştia se deplasează.

Nu în ultimul rând, îi sfătuim să apeleze de îndată numărul de urgenţă 112 şi să aducă la cunoştinţa Poliţiei orice tentativă de înşelăciune, indiferent de modul de operare sau dacă recunosc persona descrisă de victimă.