Atenţie! Nu vă lăsaţi înşelaţi!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
O femeie în vârstă de 45 ani, din municipiul Feteşti a sesizat poliţia ieri, 08 mai, cu privire la faptul că mama sa, în vârstă de 79 ani a fost victima unei infracţiuni de înşelăciune. Victima au fost abordată de o persoană necunoscută care oferea spre vânzare produse de curăţenie şi profitând de neatenţia bătrânei i-a sustras bani şi bijuterii din casă.

Partea vătămată a relatat anchetatorilor că în ziua de 07 mai , în timp ce se afla la domiciliul din municipiul Feteşti, a primit în locuinţă o femeie necunoscută care vindea produse de curăţenie. După ce i-a prezentat produsele pe masa din bucătărie, tânăra respectivă i-a solicitat părţii vătămate să scrie pe o coală de hârtie toate mărcile acelor produse, asigurând-o că le va primi gratis. Sub pretextul că vrea  să-i demonstreze calitatea produselor de curăţenie a dat cu o soluţie pe uşa de la bucătărie, ştergând-o apoi cu buretul, atât pe interior cât şi pe exterior, ocazie cu care a ieşit din încăpere.

Ziua următoare bătrâna a observat că din locuinţă îi lipsesc 70 lei şi bijuterii în valoare de 3.000 lei. În cauză a fost întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de furt calificat şi se continuă cercetările în vederea identificării autoarei.

[box color=orange type=note] Semnalmentele făptuitoarei sunt: persoană de sex feminin, în vârstă de aproximativ 30 ani, ten măsliniu, cu înălţimea de1,60 m, îmbrăcată într-o pereche de blugi de culoare albastră şi o bluză cu mâneci scurte, de culoare neagră.[/box]

Pentru a nu deveni victima unei astfel de infracţiuni, poliţiştii recomandă cetăţenilor să refuze orice persoană necunoscută care le solicită, sub diferite pretexte să pătrundă în locuinţele lor.

În cazul în care sunt abordaţi de astfel de persoane, recomandăm cetăţenilor să reţină semnalmentele acestora, obiectele de îmbrăcăminte, eventual marca şi numărul de înmatriculare al autoturismului cu care aceştia se deplasează. Nu în ultimul rând, îi sfătuim să apeleze de îndată numărul de urgenţă 112 şi să aducă la cunoştinţa Poliţiei orice tentativă de înşelăciune, indiferent de modul de operare.