comenzi la domiciliu cliseru.ro

Atenţie la înşelăciunile prin internet!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
05/08/2015 | Lege si Ordine
Actualizat: 29 ianuarie 2016

Poliţiştii ialomiţeni au fost sesizaţi de către un tânăr din judeţul Brăila despre faptul că a fost victima unei înşelăciuni.

Partea vătămată a comandat de pe un site, în cursul lunii iulie o placă video pentru o unitate de calcul, iar la primirea coletului, după ce a achitat suma cuvenită, a constatat că în colet nu se găsea produsul comandat.

Tânărul de 18 de ani, din judeţul Brăila, după ce a achitat suma de 300 de lei pentru aşa-zisa placă video, a verificat coletul, în care s-a dovedit a fi un alt produs, inferior calitativ celui comandat de pe site.

Poliţiştii efectuează cercetări în vederea identificării persoanei bănuite şi recuperării prejudiciului cauzat tânărului.

Poliţiştii ialomiţeni le recomandă cetăţenilor care efectuează cumpărături de pe site-urile de profil să apeleze la o firmă de curierat care permite verificarea conţinutului coletelor înainte de achitarea contravalorii acestora, pentru a nu fi păgubiţi.

Pentru prevenirea înşelăciunilor dar şi a altor fapte penale săvârşite prin diverse tehnici de comunicare – telefonie, mms, sms, internet, recomandăm să manifestaţi o atenţie sporită în momentul în care comandaţi bunuri şi produse, să solicitaţi garanţii şi să nu furnizaţi date confidenţiale prin telefon, dacă apelul provine de la un număr ascuns sau un număr de mobil pe care nu-l cunoaşteţi.