comenzi la domiciliu cliseru.ro

Atenţie, cetăţeni, la persoanele necunoscute cu care intraţi în contact!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
13/11/2012 | Lege si Ordine

O femeie din municipiul Slobozia a sesizat poliţia despre faptul că a fost victima unei infracţiuni de înşelăciune. Victima a fost abordată de o persoană necunoscută care a spus că poate să îi ghicească viitorul.

Fapta a fost sesizată Poliţiei Municipiului Slobozia, luni, 12 noiembrie, în jurul orei 16.00, de către o femeie în vârstă de 58 ani.

Victima a relatat anchetatorilor că, în timp ce se deplasa către domiciliu, a fost acostată de o persoană de sex feminin, care a intrat în vorbă cu ea şi, sub pretextul ghicitului, i-a sustras mai multe bijuterii din aur.

Făptuitoarea i-a solicitat victimei bunuri de valoare, de mici dimensiuni, pe care le avea asupra sa (lănţişor de aur, verighetă, inele) în vederea descântării, acestea fiind puse într-o batistă ce a fost legată.

Prin distragerea atenţiei victimei în cadrul ritualurilor de descântare şi profitând de naivitatea acesteia, în timpul închiderii şi asigurării batistei în care au fost depuse iniţial bunurile de valoare, fără a fi observată, autoarea a înlocuit  bijuteriile cu pietre.

La final, înainte să se despartă de victimă, autoarea a înapoiat batista, partea vătămată constatând că a fost înşelată.

Pentru a nu deveni victima unei astfel de infracţiuni, poliţiştii recomandă cetăţenilor să refuze orice persoană necunoscută care le solicită, sub diferite pretexte, sume de bani sau bunuri, chiar dacă le lasă impresia că sunt persoane de încredere:

Nu vă lăsaţi angrenaţi în discuţii cu persoanele necunoscute care sub pretextul alungării farmecelor vă propun să le oferiţi bunurile persoanele pentru descântece

Nu daţi obiecte de valoare (bani, bijuterii, telefoane mobile, etc.) pentru efectuarea unor descântece sau vrăji. Profitând de neatenţia dumneavoastră, escrocul le va înlocui cu bunuri fără valoare.

Nu cumpăraţi verighete, inele sau alte obiecte care se pretind a fi din aur, de la cetăţeni străini sau bişniţari. Riscaţi să cumpăraţi simple tinichele. Înainte de a cumpăra, solicitaţi vânzătorului să autentifice marfa la o unitate de bijuterie. Veţi constata că vânzarea va fi anulată pe loc.

În cazul în care sunt abordaţi de astfel de persoane, recomandăm cetăţenilor să reţină semnalmentele acestora, obiectele de îmbrăcăminte, eventual marca şi numărul de înmatriculare al autoturismului cu care aceştia se deplasează.

 Nu în ultimul rând, îi sfătuim să apeleze de îndată numărul de urgenţă 112 şi să aducă la cunoştinţa poliţiei orice tentativă de înşelăciune, indiferent de modul de operare sau dacă recunosc persona descrisă de victimă.