comenzi la domiciliu cliseru.ro

Arme deţinute fără drept, confiscate de poliţişti

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
07/03/2013 | Lege si Ordine

Efective din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au organizat şi executat, ieri 06 martie, acţiuni pe linia deţinerii, portului şi folosirii armelor neletale supuse autorizării, pe raza municipiului Slobozia.

arme neletaleCu această ocazie au depistat un bărbat de 39 ani, din comuna Ograda, pe numele căruia a fost întocmit dosar penal întrucât nu a predat arma cu gaze calibru 9 mm la un armurier autorizat după ce dreptul acestuia de a deţine, purta şi folosi arme neletale i-a fost anulat.

Un alt bărbat, de 35 ani, din comuna Andrăşeşti este cercetat de poliţişti întrucât a purtat fără drept pistolul cu gaze de calibru 9 mm deşi certificatul emis de poliţie îi conferea doar dreptul de deţinere.

Cele două arme au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, în ambele cazuri fiind întocmite dosare penale pentru încălcări ale Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor.

 Deşeuri feroase confiscate de poliţişti

În cursul zilei de ieri, 06 martie a.c., poliţiştii Secţiei Rurale Platoneşti au depistat pe raza comunei Sudiţi doi tineri de 15, respectiv 19 ani, ambii din municipiul Slobozia care achiziţionau deşeuri feroase fără a fi autorizaţi în acest sens.

Cei doi tineri au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 1.500 lei conform Legii nr. 12/1990 privind Protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

De asemenea cele 240 kg deşeuri feroase depistate au fost confiscate şi predate unei societăţi de profil pentru valorificare.

Infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice

Agenţi din cadrul Secţiei Rurale Ion Roată au depistat în trafic ieri, 06 martie a.c., un autoturism înmatriculat în străinătate.

Procedând la oprirea regulamentară a autovehiculului şi la legitimarea şoferului, un tânăr de 23 ani, din comuna Sălcioara, poliţiştii au constatat că autovehiculul nu avea dreptul de circulaţie pe teritoriul României.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România.

 

INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA