Aproape 70 de persoane vor fi sprijinite de Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor, prin Centrul de Consiliere şi Sprijin pentru Familiile Aflate în Dificultate, coordonat de Sectorul Social – Misionar, va desfăşura în perioada Sărbătorilor Pascale activităţi care vin în sprijinul nevoilor a 12 persoane vârstnice, 10 tineri infectaţi cu HIV, 38 de copii proveniţi din 16 familii şi 8 tineri care au părăsit sistemul de protecţie socială, beneficiari ai serviciilor sociale oferite de Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor.

Programul de desfăşurare al activităţilor este:

  1. Punte între generaţii” – joi, 25 aprilie 2013, orele 14:30, se vor efectua vizite la domiciliul a 12 persoane vârstnice din Slobozia;
  2. Ieri beneficiari, astăzi voluntari” – luni, 29 aprilie 2013, între orele 10:00-12:00, activitate de socializare, la care participă 10 tineri infectaţi cu HIV, în sala multifuncţională a Centrului Socio – Cultural „Episcopul Damaschin”;
  3. Cu şi pentru copii” – marţi, 30 aprilie 2013, orele 14:30, activitate de socializare la care participă 38 de copii proveniţi din 16 familii şi 11 tineri care au părăsit sistemul de protecţie socială, în sala multifuncţională a Centrului Socio – Cultural „Episcopul Damaschin”. În cadrul acestei activităţi, copiii vor participa la exerciţii interactive şi vor sărbători „Ziua mea de naştere”.

Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor va oferi tuturor beneficiarilor care participă la cele 3 activităţi, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, pachete cu alimente de bază, care, anual, le oferă posibilitatea să se bucure de Învierea Domnului.

Praznicul Învierii Domnului, experienţa întâlnirii noastre cu Domnul cel Înviat, este un prilej de profundă şi mare bucurie pentru fiecare dintre noi, dar şi un moment de meditaţie şi cercetare a vieţii fiecăruia. Să ne îngrijim de îndatoririle noastre de fii ai Învierii, de plinirea lipsurilor celor aflaţi în suferinţă, sărăcie şi nevoi. Fie ca bucuria Învierii Domnului să ne cuprindă sufletele!

 Biroul de Presă al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor