comenzi la domiciliu cliseru.ro

Apel disperat al APPR către guvernanți: Vă rugăm ieșiți din birouri și veniți să vedeți realitatea cu care se confruntă fermierii noștri

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
10/04/2020 | Locale Ialomita

Asociația Producătorilor de Porumb din România face un apel disperat către ministrul Agriculturii, către secretarii de stat în domeniu, cu privire la situația gravă în care se află la ora actuală fermierii, mai ales cei din Bărăgan, din cauza secetei și a imposibilității de a-și iriga culturile.

Reprezentanții Asociației fac referire și la situația gravă și absurdă de la Țăndărei, oraș aflat în carantină, de unde nimeni nu poate ieși, astfel că oamenii nu pot să-și lucreze terenurile, cei care trebuie să conecteze la curent sistemul de irigații nu o pot face și multe alte probleme care vor conduce la compromiterea totală a culturilor.

„Fermierii noștri s-au săturat de mesajele populiste: sunteți importanți, mergeți pe câmp și produceți hrană etc. Vă invităm oficial pe câmpurile noastre, atât în Bărăgan (cea mai afectată zonă de secetă) cât și în alte zone.

E situație de criză și vrem să vă vedem că mergeți pe teren să înțelegeți tragedia și absurditatea situației prin care trecem. Fermierii noștri vor să actionați!!!! Acum, când trebuie sa fiți lângă ei!
În zona Țăndărei sunt fermieri care dorm în tractoare și se chinuie să își facă lucrările!!! Avem apă dar nu putem iriga și va fi compromisă cultura…Pentru că: nu li se permite celor care ne conectează la energie electrică să vină în câmp, nu sunt lăsați oamenii să iasă în câmp etc!!! În Suceava aceleasi probleme!!! În același timp, mistreții se plimbă pe câmp și ne mănâncă grâul aproape uscat și porumbul proaspăt semănat!!!

Și în tot acest timp, singura măsură care a apărut.. a fost să interziceți exportul de cereale!! Vă rugăm ieșiți din birouri și veniți să vedeți realitatea cu care se confruntă fermierii noștri!!!

APPR nu a făcut niciodată demersuri populiste și am apelat mereu la dialog argumentat, dar astăzi vom fi îngenunchiați dacă nu actionați concret!!!”, au transmis aceștia.