comenzi la domiciliu cliseru.ro

Andreea Conescu a fost aleasă preşedinta tineretului naţional liberal din Ialomiţa

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
22/03/2013 | Locale Ialomita

Sâmbătă, 16 martie, tinerii liberali din județul Ialomița s-au întâlnit la Slobozia pentru a-și alege o nouă conducere.

Alegeri TNL IalomitaLa eveniment au participat 116 delegați, din cei 146 invitați, dar și președintele PNL Ialomița, Ioan Martin, președintele PNL Slobozia, Cezar Zamfir, vicepreședintele TNL România, Alin Drăgulin – președintele TNL Călărași, Lucian Ionescu – președintele TNL Argeș, președintele TSD Ialomița, Ștefan Mușoiu, vicepreședinte al Consiliului Județean Ialomița, dar și câțiva primari liberali.

Cu destule emoții, dar hotărâți să demonstreze că pot face politică gândind liber și implicându-se în viața comunității din care fac parte, tinerii liberalii au pornit la drum. Un drum destul de greu, însă nu imposibil de parcurs.

„Avem energia şi capacitatea de a ne implica activ în viaţa politică ialomiţeană, dar mai presus decât orice, avem dorinţa nestăvilită de a demonstra că putem face politică într-un mod constructiv şi onest. Viitorul politic al judeţului stă în mâinile noastre, ale tinerilor implicaţi, care îşi doresc să trăiască într-o societate normală, în care bunul-simţ, educaţia şi puterea de muncă sunt valorile cele mai importante. Iar noi, la rândul nostru, ne asumăm astăzi rolul de a forma, prin activităţi specifice, viitoarele generaţii de tineri liberali dornici de implicare politică. (…) TNL Ialomiţa porneşte astăzi spre normalitate pentru că, de fapt, acesta este drumul pe care ni-1 dorim cu toţii. Ne dorim să avem acces la educaţie de calitate, la locuri de muncă mai bine plătite, la programe de tineret care să vină în ajutorul formării noastre, la infrastructura necesară pentru a desfăşura o viaţă normală indiferent de localitatea în care locuim. Ne dorim să rămânem acasă şi nu să căutăm locuri de muncă în străinătate sau în marile oraşe. (…)Ne propunem, cu consecvenţa și seriozitatea ce ne caracterizează, să oferim o alternativă politică de încredere tinerilor din generaţia noastră şi credem cu tărie că TNL trebuie să îşi asume rolul de lider de opinie pentru tinerii ialomiţeni. Suntem pregătiţi să demonstrăm prin exemplul propriu că se poate face politică şi constructiv şi în interesul cetăţeanului şi că vârsta nu este un handicap, ci puterea noastră cea mai de preţ. Prin noi înşine putem reda încrederea tinerilor din Ialomiţa în viitorul politic al judeţului nostru”, se menționa în manifestul tinerilor liberali ialomițeni, prezentat în cadrul conferinței.

Conferința a fost prezidată de Alin Drăgulin, cei 101 de delegați cu drept de vot alegându-și membrii în Biroul Permanent Teritorial.

Pentru funcția de președinte al TNL Ialomița a existat o singură candidatură, iar pentru BPT 20 de candidați.

Andreea Conescu - PresedinteTNL IalomitaAșa cum era de așteptat, Andreea Conescu a fost votată de majoritatea delegaților, primind 90 dintre voturile celor 101 de delegați cu drept de vot prezenți la conferință, 11 buletine de vot fiind declarate nule.

Andreea Conescu este consilier local al municipiului Slobozia, iar din luna octombrie a anului trecut aceasta a preluat, interimar, funcția de președinte al TNL Ialomița, după demisia lui Aurelian Ionescu, actual parlamentar al USL propus de Partidul Conservator.

De asemenea, au fost aleși șase vicepreședinți – Ciobanu Maria (88 de voturi – Slobozia), Merlan Claudiu Pompiliu (74 de voturi – Slobozia), Neculae Cristian (67 de voturi – Fetești), Piva Florentina Ileana (70 de voturi – Slobozia), Popa Auraș Claudiu (63 de voturi – Țăndărei), Popa Bogdan (66 de voturi – Urziceni) și opt membri – Tisa Alin (Fetești), Condari Iulian Constantin (Fetești), Nițoi Iulian (Slobozia), Munteanu Gabriel (Urziceni), Chirobocea Ioana Mădălina (Țăndărei), Bălan Ionuț Alexandru (Căzănești), Mihu Valentin (Balaciu), Ion Florin (Gheorghe Doja).