ANAF Ialomița: Întâlnire de lucru cu contribuabilii 

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Ialomiţa informează contribuabilii interesaţi că  MIERCURI, 02 august  2017, ora 1000 organizează la sediul instituţiei din strada Matei Basarab nr.14, etajul 2, cam.202, întâlnire de lucru cu  contribuabilii  în vederea mediatizării prevederilor legislaţiei fiscale şi/sau procedural fiscale.

În cadrul acestei întâlniri  se vor dezbate următoarele teme:

  1. Calendarul obligaţiilor fiscale aferente lunii august 2017.
  2. Prezentarea noutăţilor legislative.
  3. Serviciile oferite de ANAF.

Contribuabilii interesaţi se pot programa prin intermediul „Formularului de contact”  prin accesarea urmatorului link: https/www.anaf.ro/asistpublic/, iar dacă  doresc să formuleze  întrebări referitoare la temele ce vor fi prezentate  în data de 02 AUGUST  2017 le pot transmite  odată cu solicitarea de participare, cu menţiunea „referitor întâlnire contribuabili.”

Pe  site-ul www.anaf.ro/Info Publice,  la următorul link: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Informatii_R/intalniri.htm, este  disponibilă   lista cu data, locul si subiectele puse în dezbatere de  toate unităţile fiscale care organizează întâlniri  de lucru cu contribuabilii.

Pentru obţinerea de informaţii  cu privire la o anume problematică fiscală vă recomand să consultaţi, în prealabil, informaţiile disponibile pe site-ul ANAF (www.anaf.ro). Astfel, accesând portalul ANAF pot fi găsite următoarele genuri de informaţii:

legislaţie fiscală (Codul fiscal şi Codul de procedură fiscală actualizate, împreună cu Normele metodologice date în aplicare), proceduri fiscale (ex. modalitatea de declarare on-line), ghiduri fiscale(ex. Broşura privind modalitățile de efectuare a plăților către Agenția Națională de Administrare Fiscală, Broşura esalonări la plată, Ghid privind aplicarea impozitului specific unor activități, Ghid fiscal al persoanelor fizice care realizeazã venituri din cedarea folosinței bunurilor, Ghidul pentru asociaţiile de proprietari, Ghid privind impozitarea veniturilor realizate din ARENDAREA bunurilor agricole din patrimoniul personal, Ghid de completare a declaratiei informative 394,  etc.),  întrebări si răspunsuri pe Facebook,  nomenclatoare (ex. Normele de venit agricol pe judeţe), serviciile oferite de ANAF şi multe alte informaţii fiscale de interes general.

În situaţia în care totuşi nu reuşiţi să soluţionaţi în acest fel problematica fiscală, puteţi să ne transmiteţi un e-mail folosind formularul unic dedicat acestui scop, existent pe site, şi care poate fi accesat direct la adresa: https://www.anaf.ro/asistpublic/  sau  vă stă la dispoziţie  atât Call- center-ul ANAF la numarul de telefon :031.403.91.60 cât şi Biroul de asistenta  pentru contribuabili la numarul de telefon 0243 234 239.

SEF AJFP IALOMIŢA, PETRE TENEA
Comunicat de presă: Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Ialomiţa
Mai multe articole de la obiectiv.net: