comenzi la domiciliu cliseru.ro

Amendă de 1.500 lei pentru refuz de legitimare

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
04/02/2020 | Lege si Ordine

Adresarea de cuvinte şi expresii jignitoare, provocarea unor scandaluri, tulburarea liniștii publice, refuzul de legitimare sau consumul de băuturi alcoolice în spațiul public sunt doar câteva dintre faptele care au necesitat în ultima perioadă aplicarea de măsuri coercitive de către jandarmi.

„Deși suntem adepții dialogului, uneori sunt necesare și unele măsuri coercitive. În ultimele zile am fost nevoiți să aplicăm 28 de amenzi în valoare  8.000 lei. Faptele care au necesitat luarea unor măsuri mai aspre au fost adresarea de cuvinte şi expresii jignitoare, provocarea unor scandaluri, tulburarea liniștii publice, refuzul de legitimare sau consumul de băuturi alcoolice în spațiul public. Au fost redirecționate către dispeceratul nostru un număr de 3 apeluri la numărul unic de urgență 112 prin care se semnalau  situații conflictuale, care au fost cu succes aplanate”, a declarat purtătorul de cuvânt al I.J.J. Ialomița, Andreea Zaharia.

Fapta sancționată în cuantumul cel mai mare – 1500 lei – a fost pentru  refuzul unei persoane de a furniza date pentru stabilirea identității sale la cererea justificată a organelor de ordine publică, prevăzută de legea 61/1991, art 2, punctul 31

Totodată, sâmbătă, 1 februarie, jandarmii au intervenit de două ori la un conflict iscat în cartierul Bora al municipiului Slobozia. Prima intervenție a jandarmilor a avut loc la 17.50, iar a doua la ora 20.00.