Alexandru Horhocea, președintele USR Slobozia: „Pasajul Drajna, amânat din bătaia de joc a PSD”
Suntem la finele anului 2022, iar lucrările la pasajul suprateran de la Drajna nu sunt finalizate, în ciuda tuturor asigurărilor că va fi dat în circulație în această lună.
Șoferii sunt nevoiți să aștepte iar zeci de minute la barieră, iar acum, în perioada sărbătorilor de iarnă, traficul rutier este un calvar.
La finalul mandatului, președintele USR Cătălin Drulă a lăsat la Ministerul Transporturilor un calendar clar agreat cu constructorul, ca la începutul lunii decembrie pasajul să fie deschis circulației, mai devreme decât prevede contractul, respectiv iunie 2023.
Din nefericire, această șansă a fost ratată. Și nu din cauza vremii, care a fost propice continuării lucrărilor. Ci din cauză că, într-un an și trei luni de la preluarea conducerii Ministerului Transporturilor, PSD nu a reușit relocarea unor stâlpi de electricitate, ei tronând frumos în mijlocul șoselei, în zona unde se face conexiunea cu DN21 Călărași – Slobozia. Astfel șantierul nu este eliberat în vederea finalizării lucrării de către constructor.
„Dacă vă întrebați de ce încă nu se circulă pe pasajul Drajna, deși calendarul aprobat de constructor cu ministrul Drulă era ca în decembrie 2022 să fie dat în circulație, răspunsul este la ministrul OUG 13 Grindeanu, care nu este capabil să efectueze eliberarea șantierului de rețelele electrice existente pe teren pentru finalizarea lucrărilor de către constructor. Psdpnl își văd de certuri și propagande TV, dar în teren se văd neputința și nepăsarea față de cetățeni”, a declarat președintele USR Slobozia, Alexandru Horhocea.
Contractul de proiectare și execuție pentru pasajul denivelat superior a fost semnat în februarie 2021 cu SC Arcada Company SA, după ani buni de chin.
Acest proiect de infrastructură nu a fost o prioritate pentru guvernanți mulți ani, în ciuda tuturor reclamațiilor din partea participanților la trafic.
După creșterea accelerată a valorilor de trafic, presiunea asupra politicienilor a fost constantă, însă nici așa nu s-a găsit o soluție practică, ci doar promisiuni în campaniile electorale.
Acum, când totul părea că se derulează conform calendarului aprobat, lucrările s-au împotmolit aproape de final, din cauza unor rețele electrice nerelocate.
Astfel că există „șanse mari” ca aceste lucrări de relocare să întârzie tot proiectul, iar exemplul de bună practică pe care l-a dat constructorul până acum să fie uitat de autorități, acele autorități care nu reușesc să găsească soluțiile cele mai bune pentru ca totul să meargă așa cum ar trebui.