comenzi la domiciliu cliseru.ro

Alegeri locale în siguranță! Aproape 500 de polițiști angrenați în misiuni

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
04/06/2016 | Lege si Ordine

Ialomița: Aproape 500 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean vor fi angrenaţi în misiuni, pentru buna desfăşurare a procesului electoral.

Obiectivele urmărite de oamenii legii în cadrul acestori misiuni sunt paza secţiilor de votare, menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea unor evenimente negative precum şi aplicarea cu fermitate, corectitudine şi echidistanţă a prevederilor legale atunci când se constată încălcări ale legii.

Peste 350 de poliţişti se vor afla în stradă, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale, în această perioadă.

De asemenea, dintre cele 220 de secţii de votare constituite la nivelul judeţului Ialomiţa, polițiștii vor asigura măsuri de pază şi protecţie la 80 de secţii.

Totodată, pentru soluţionarea solicitărilor şi semnalărilor cu privire la evenimentele produse în ziua alegerilor, vor acţiona, conform competenţelor,  83 de poliţişti, constituiţi în 30 de echipe operative.

A fost stabilit şi un efectiv de rezervă format din 15 poliţişti, care va fi în permanenţă pregătit să acţioneze, împreună cu structurile de jandarmi, dacă situaţia operativă o va impune.