comenzi la domiciliu cliseru.ro

ALEGE VIAŢA! RESPECTĂ REGULILE DE CIRCULAŢIE, PENTRU O VACANŢĂ ÎN SIGURANŢĂ!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
21/12/2012 | Infotrafic

În preajma Sărbătorilor de iarnă şi pentru o vacanţă în siguranţă, poliţiştii vor intensifica activităţile de prevenire a accidentelor rutiere grave în care ar putea fi implicaţi copiii. De asemenea, în itinerariile de patrulare a efectivelor de poliţie rutieră vor fi incluse şi zonele frecventate de copii, adiacente drumurilor publice. 

 Astfel, în această perioadă, poliţiştii de la prevenire şi cei de la rutieră vor participa la întâlniri cu elevii pentru a le da sfaturi cu privire la respectarea normelor rutiere. Copiilor le vor fi prezentate cauzele producerii unor evenimente rutiere grave şi recomandări pentru a nu ajunge victime. De asemenea, vor fi distribuite materiale informative (flyere, afişe, broşuri etc.).

Un alt grup ţintă, îl reprezintă părinţii, cărora le vor fi adresate recomandări, în vederea supravegherii copiilor la locurile de joacă şi prevenirea implicării acestora în accidente.

Conducătorii de autovehicule sunt sfătuiţi să adopte o conduită preventivă în zonele frecventate de copii.

Pentru prevenirea implicării copiilor în accidentele rutiere, poliţiştii recomandă celor mici:

Să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora şi să aleagă locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini (parcurile, terenurile de sport, curtea şcolii sau a grădiniţei etc.)!

 Să nu se deplaseze cu patinele/sania pe partea carosabilă a drumurilor publice!

După căderea întunericului sau în alte condiţii de vizibilitate redusă, să folosească îmbrăcăminte de culoare deschisă, care îi face mai vizibili în lumina farurilor!

STRADA NU ESTE LOC DE JOACĂ!

Copii, să evităm accidentele, învăţând şi respectând câteva reguli de circulaţie!

Circulaţi doar pe trotuar. Pe drumurile unde nu există trotuare, circulaţi întotdeauna pe partea stângă, cât mai aproape de marginea drumului, astfel ca maşinile care circulă pe partea carosabilă să vină din faţa voastră.

În caz de vreme rea (ploaie, ceaţă, polei, ninsoare, viscol) să fiţi mai atenţi atunci când traversaţi strada.

Nu staţionaţi pe bordura trotuarelor deoarece vă puteţi dezechilibra şi ajunge în faţa maşinilor!

Traversarea străzii se face numai pe trecerea de pietoni. Nu fugiţi pe trecerea de pietoni, opriţi-vă pe marginea acesteia şi aşteptaţi ca maşinile să se oprească pentru a vă permite traversarea!

Acolo unde sunt instalate semafoare, veţi aştepta cu răbdare apariţia luminii de culoare verde şi veţi traversa numai pe această culoare!

Culoarea verde a semaforului arată că se poate traversa în siguranţă, dar şi în acest caz trebuie să vă asiguraţi din ambele sensuri, pentru că pot exista şi şoferi neatenţi.

În intersecţiile unde nu există semafor, traversarea se va face numai pe la colţul străzii, după o atentă asigurare că nu se apropie nicio maşină din ambele sensuri de circulaţie.