comenzi la domiciliu cliseru.ro

Alege Viața! Acțiune pentru respectarea regulilor de circulație rutieră

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
30/09/2013 | Infotrafic

În perioada 27 -29 septembrie a.c., premergător începerii anului universitar, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ialomiţa, sub coordonarea I.G.P.R. a derulat o acţiune pentru reducerea evenimentelor rutiere grave, în special a celor produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

alege viata stop-accidentelor-viata-are-prioritate

Poliţiştii au constatat 24 de infracţiuni, au aplicat aproximativ 900 de sancţiuni contravenţionale, au reţinut 28 de permise conducere şi retras 10 certificate înmatriculare.

În contextul începerii anului universitar, în perioada 27-29 septembrie a.c., Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ialomiţa, sub coordonarea I.G.P.R., a desfăşurat o acţiune care a vizat reducerea evenimentelor rutiere grave, produse pe fondul nerespectării normelor legale cu privire la circulaţia pe drumurile publice, în special a celor care reglementează regimul legal de viteză. De asemenea, poliţiştii au asigurat fluenţa traficului rutier, prin prezenţa activă pe sectoarele de drum cu trafic intens.

În cursul celor trei zile poliţiştii au constatat, 24 de infracţiuni, dintre care 15 la regimul circulaţiei rutiere şi 9 de altă natură.

De asemenea, în urma abaterilor depistate în trafic, au fost aplicate 910  sancţiuni contravenţionale prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, respectiv 338 pentru viteză, 3 pentru depăşire neregulamentară, 7 pentru consum de alcool şi 492 pentru alte abateri.

Totodată, ca şi măsură complementară, au fost reţinute 28 permise de conducere, dintre care 10 pentru viteză, 3 pentru depăşire neregulamentară, 7 pentru consum de alcool şi 8 pentru alte abateri şi au fost retrase 10 de certificate de înmatriculare.

 Printre principalele cauze de producere a accidentelor grave de circulaţie se regăseşte în continuare nerespectarea regimului legal de viteză, prin cele două forme de manifestare, respectiv viteza excesivă ori neadaptarea acesteia la condiţiile de drum.

ATENŢIE, VITEZA UCIDE!

[arrowlist]

  • Poliţia recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată carosabilului umed şi să acorde o atenţie sporită pietonilor.
  • Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!
  • Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, conducătorii auto trebuie să acorde o atenţie deosebită, pentru că poartă nu doar responsabilitatea siguranţei lor, ci şi a călătorilor.
  • Timpul ploios poate favoriza producerea unor grave accidente rutiere. Astfel, poliţiştii rutieri recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză redusă, să mărească distanţa de siguranţă în mers, să utilizeze luminile de întâlnire şi să evite efectuarea manevrelor în trafic (depăşiri, treceri de pe o bandă pe alta, etc.) fără o temeinică asigurare.
  • În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei permanent, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.
  • Acordaţi o atenţie mărită la pietoni în zilele cu ploi. Aceştia sunt mai puţin prudenţi, se ascund sub umbrele, privesc mai puţin în jur şi nu se asigură la traversare.
  • Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi.
  • În condiţiile unui trafic aglomerat, ploaia poate determina apariţia unor blocaje rutiere temporare.
  • În această situaţie, Poliţia recomandă conducătorilor auto să nu depăşească coloana de autovehicule oprite la semafor.
  • Evitaţi depăşirile atunci când vă deplasaţi în coloană. Această manevră nu scurtează semnificativ timpul de deplasare, însă vă poate pune viaţa în pericol.

[/arrowlist]

DRUM BUN!

comunicat de presă:  Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ialomiţa