comenzi la domiciliu cliseru.ro

AJOFM Ialomița: În atenția absolvenților promoției 2021

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
27/05/2021 | Locuri de munca

Având în vedere că anul școlar 2020 – 2021 este aproape de final, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița amintește absolvenților promoției 2021 că pot beneficia de prevederile Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, în vederea facilitării accesului pe piața muncii.

De asemenea, absolvenții pot beneficia de indemnizație de șomaj cu condiția să se prezinte la AJOFM Ialomița în termen de 60 de zile de la data absolvirii, în vederea înregistrării în baza de date ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă.

Prin absolvent al unei instituții de învățământ, se înțelege persoana care a obținut o diplomă sau un certificat de studii, în condițiile legii, în una dintre instituțiile de învățământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condițiile legii.

În cazul absolvenților de liceu, indiferent dacă au promovat sau nu examenul de bacalaureat, termenul de 60 de zile curge de la data de 05 iunie 2021, conform Ordinului nr. 3.558 din 29.03.2021 pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului educației și cercetării nr. 3.125/2020 privind structura anului școlar 2020 – 2021”.

Termen de decădere din drepturi:

Neprezentarea la agenție pentru a fi luat în evidență în termen de 60 de zile de la data absolvirii studiilor duce la decăderea din dreptul de a beneficia de indemnizație de șomaj.

Cuantumul indemnizației de șomaj acordată absolvenților este de  250 lei/ lună, indemnizație ce se acordă pe o perioadă de 6 luni.

Pentru orice relații referitoare la serviciile oferite de AJOFM Ialomița sau legate de dreptul la indemnizație de șomaj vă rugăm să vă adresați Agenției locale Slobozia cu sediul în Bulevardul  Matei Basarab, bloc F1, parter, telefon: 0243 230224 sau la punctele de lucru din Urziceni, Țăndărei și Fetești.

ACTELE NECESARE PENTRU DOSARUL PERSOANEI ÎN CAUTAREA UNUI LOC DE MUNCĂ :

  • Act de identitate, în original și copie;
  • Actele de studii și de calificare sau adeverință din care să rezulte data absolvirii, în original și copie ;

 Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița