comenzi la domiciliu cliseru.ro

Acțiuni de amploare ale polițiștilor pe raza municipiului Fetești

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
14/05/2021 | Lege si Ordine

În cursul zilei de ieri, în cadrul unei acțiuni de amploare desfășurată pe raza municipiului Fetești, aproape 100 de forțe de ordine au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale precum și pentru verificarea modului de respectare a reglementărilor legale instituite în perioada stării de alertă.

 La data de 13 mai a.c., polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița, cu sprijinul efectivelor de jandarmi și specialiștilor din cadrul D.S.V.S.A. Ialomița, au acționat atât în filtre rutiere cât și în patrule de ordine și siguranță publică în vederea prevenirii și combaterii violenței stradale, reducerii riscului de producere a accidentelor rutiere și a respectării interdicțiilor impuse pe timpul stării de alertă.

Urmare a neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 131 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a acestora fiind de peste 25.000 de lei și au constatat în flagrant 2 infracțiuni.

Au fost controlate în trafic 104 de autovehicule, legitimate peste 200 de persoane și verificate 40 de societăți comerciale.

În cadrul activităților au fost depistați, în flagrant, trei tineri cu vârste cuprinse între 20 și 36 de ani, din municipiul Fetești, în timp ce transporta cu un autoturism 12 kilograme de pește din speciile cegă, fitofag, scrumbie, crap și șalău, fără a deține documente de proveniență.

În acest caz a fost întocmit dosar penal pentru încălcarea legislației privind pescuitul și acvacultura.

Peștele din specia cegă a fost redat mediului acvatic, iar peștii din celelalte specii au fost  ridicați în vederea distrugerii într-un incinerator autorizat.

Un alt tânăr în vârstă de 29 de ani, din județul Brăila a fost depistat pe raza comunei Bordușani, în timp ce transporta 100 de pui vii, fără respectarea normelor sanitar veterinare. Acesta a fost sancționat contravențional de către specialiștii din cadrul D.S.V.S.A. Ialomița, cu amendă în valoare de 2.500 lei.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare pe raza județului Ialomița, echipajele de polițiști acționând permanent în sistem integrat pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, prevenirea și limitarea răspândirii virusului COVID 19, dar și pentru a preveni și combate ilegalitățile de orice fel.