Ziarul Obiectiv Ialomita > Lege si Ordine > Acțiunea Blocada: 2066 sancțiuni contravenționale, 42 infracțiuni, 55 permise de conducere reținute. Ialomița, 5 – 12 august https://wp.me/p49Kdo-6GG

Acțiunea Blocada: 2066 sancțiuni contravenționale, 42 infracțiuni, 55 permise de conducere reținute. Ialomița, 5 – 12 august

În perioada 5 – 12 august 2015, în timpul acţiunilor punctuale desfăşurate pe raza judeţului, poliţiştii din Ialomiţa au constatat 42 de infracţiuni, au aplicat 2.066 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 55 de permise de conducere.

În perioada 25 iulie – 31 august 2015, Poliția Română desfășoară o acțiune la nivel național pentru prevenirea faptelor antisociale, asigurarea fluenţei și siguranței traficului rutier pe sectoarele de drum cu trafic intens. La activități participă poliţişti din cadrul structurilor teritoriale de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, poliţie transporturi, acţiuni speciale, arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Poliţiştii din Ialomiţa au efectuat 192 de acţiuni, în săptămâna 5 – 12 august 2015, în timpul cărora au constatat 42 infracţiuni, dintre care 30 în flagrant.

Au fost aplicate 2.066 de sancţiuni contravenţionale, cu o valoare a amenzilor de peste 650.000 lei. 39 sancţiuni au fost aplicate la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 253 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 1.635 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, restul fiind aplicate pentru încălcări ale altor acte normative.

Poliţiştii rutieri au reţinut 55 de permise de conducere, dintre care 13 pentru conducere sub influenţa alcoolului,  15 pentru depăşirea limitelor legale de viteză şi 27 pentru alte fapte. Au fost retrase 16 certificate de înmatriculare.

POLIŢIA ROMÂNĂ VĂ RECOMANDĂ:

  • Înainte de a pleca la drum mai lung, trebuie verificată întotdeauna starea tehnică a autovehiculului. De asemenea, este bine să vă interesaţi  cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgeţi.
  • Circulaţi adaptând permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic! Autoturismul trebuie echipat corespunzător. Verificaţi farurile, nivelul uleiului, combustibilului, antigelului şi al lichidului de parbriz.
  • Pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, menţineţi o distanţă mai mare între maşina dumneavoastră şi cea din faţă.
  • Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.
  • Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.
  • Pentru protecţia autovehiculului, poliţiştii vă recomandă ca atunci când vă parcaţi autoturismul să închideţi geamurile şi să vă asiguraţi apoi că l-aţi încuiat. Depozitaţi cumpărăturile în portbagaj şi nu lăsaţi la vedere bunuri de valoare, precum aparatură GPS, telefoane mobile, borsete sau serviete.
  • Nu lăsaţi autoturismul pornit şi neasigurat nici atunci când îl părăsiţi timp de câteva momente pentru a face cumpărături mărunte sau în incinta staţiilor de alimentare!