comenzi la domiciliu cliseru.ro

Acțiune de amploare a polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Urziceni

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
23/02/2018 | Lege si Ordine

Poliţiştii au organizat ieri, 22 februarie a.c., activități pentru creşterea gradului de siguranţă publică pe raza municipiului Urziceni și a comunelor arondate, fiind angrenaţi peste 60 de poliţişti din toate structurile operative.

Pentru creşterea gradului de siguranţă în comunitate şi descurajarea comportamentelor de tip infracţional, ieri, 22 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Urziceni au organizat și desfăşurat o acţiune de amploare pe raza municipiului, dar și a comunelor arondate, în cadrul căreia s-a urmărit asigurarea ordinii şi liniştii publice, siguranţei cetăţeanului, combaterea faptelor cu violenţă, a furturilor, actelor de comerţ neautorizat, siguranţa şi fluidizarea traficului rutier, precum şi prevenirea şi combaterea altor fapte antisociale.

În cadrul activităţilor desfăşurate, au fost efectuate 2 percheziţii pe raza localității Ion Roată, la locuința unui bărbat de 42 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunii de contrabandă, dar și la sediul unei societăți comerciale pe care acesta o administrează.

În urma acestor activităţi, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 8.608 țigarete, pe pachete nefiind aplicate timbre de proveninență.

De asemenea, o altă percheziţie a fost desfășurată pe raza localității Axintele, la locuința unui bărbat de 56 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și munițiilor.

Astfel, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării o armă de vânătoare, dar și aproape 2.000 de țigarete, ale căror pachete nu erau prevăzute cu timbru de proveniență, în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, pe timpul desfăşurării activităţilor specifice, au fost legitimate aproape 500 de persoane. De asemenea, în urma filtrelor rutiere instituite, poliţiştii au controlat 316 autovehicule.

Totodată, pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 150 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 95 ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, 50 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, prevăzute de Legea 61/1991, restul amenzilor fiind aplicate pentru alte abateri de la prevederile legale.

Valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproape 40.000 de lei.

Exemplificăm:

Un bărbat de 37 de ani, din municipiul Urziceni, a fost depistat de către poliţişti având asupra sa un cuţit, în timp ce se afla în incinta unui local public de pe raza municipiului Urziceni.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de port fără drept de obiecte periculoase, cuțitul fiind ridicat în vederea confiscării.

* * *

Poliţiştii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Urziceni au acţionat pe raza de competenţă, pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative de libertate.

Astfel, poliţiştii au reuşit identificarea unui tânăr de 22 de ani, din comuna Alexeni, pe numele căruia Judecătoria Urziceni a emis un mandat de executare a pedepsei.

 

Cel în cauză a fost încarcerat în Penitenciarul Slobozia şi are de executat o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată.

* * *

Polițiștii au depistat pe raza localității Armășești un bărbat din județul Vrancea, în timp ce transporta cu ajutorul unei autoutilitare material lemnos pentru care nu deţinea documente justificative, întocmite conform legislației în vigoare.

Față de persoana depistată a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 3.000, în conformitate cu Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, întreaga cantitate de material lemnos fiind ridicată în vederea confiscării.