Accidente rutiere la Căzănești și Bărcănești
Ieri, 04 decembrie, pe şoselele ialomiţene s-au produs două evenimente rutiere soldate cu vătămarea corporală a două persoane.
Primul dintre acestea s-a produs în jurul orei 07.30, pe raza comunei Bărcănești şi s-a soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii ajunşi la locul accidentului au stabilit că în timp ce un bărbat de 29 de ani, din municipiul Urziceni, conducea un autoturism din direcţia Coșereni către Axintele, a acroșat un pieton, o femeie de 56 de ani, care se deplasa pe marginea părții carosabile.
Din accident a rezultat vătămarea corporală a pietonului, femeia fiind transportată la cea mai apropiată unitate medicală, în vederea acordării de îngrijiri de specialitate.
* * *
Tot ieri, 04 decembrie a.c., în jurul orei 13.00, poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza localității Căzănești s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.
În timp ce un bărbat de 65 de ani, din Căzănești, conducea un autoturism din direcţia Slobozia către Urziceni, a pierdut controlul direcției de deplasare și a părăsit partea carosabilă, intrând în impact cu un copac.
Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto, acesta fiind transportat la cea mai apropiată unitate spitalicească, pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii conducători auto implicați au fost testați alcoolscop, rezultatele fiind negative.
În ambele cazuri a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
Poliţia Română recomandă pietonilor:
– să se angajeze în traversarea drumului public numai prin locurile special amenajate (pe trecerea pentru pietoni) şi la culoarea verde a semaforului electric, acolo unde există;
– să se asigure permanent, chiar şi atunci când se află pe trecerea pentru pietoni, că
traversarea se poate face în condiţii de siguranţă (vehiculele sunt oprite înaintea marcajului pietonal, în special când drumul are mai multe benzi de circulaţie pe sens);
– să nu traverseze niciodată în fugă pe marcajul pietonal, indiferent de urgenţa existentă la un moment dat;
– să nu se deplaseze pe partea carosabilă, iar acolo unde nu există trotuar sau acostament (preponderent în mediul rural), să se deplaseze pe partea stângă a drumului, cât mai aproape de marginea acestuia;
– pe vreme rea sau întuneric, să poarte haine de culori deschise şi/sau elemente reflectorizante, pentru a fi vizibili;
– să nu traverseze prin faţa sau prin spatele mijloacelor de transport în comun, atunci când acestea sunt oprite în staţie;
– copiii nu trebuie lăsaţi să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili şi nu pot aprecia corect distanţele şi vitezele. Nu uitaţi! – copiii imită comportamentul rutier al adulţilor.