Accidente rutiere la Amara și Făcăeni. Patru persoane rănite
Ieri, 02 mai, pe raza județului Ialomița s-au produs două accidente de circulație soldate cu rănirea a patru persoane.
Primul dintre acestea s-a produs în jurul orei 13:30, în apropiere de localitatea Amara.
În timp ce o femeie de 43 de ani, din comuna Miloșești, conducea un autoturism din direcția Miloșești către Slobozia, ar fi efectuat manevra de depășire fără a se asigura corespunzător și a acroșat un atelaj hipo condus de un bărbat de 70 de ani, din orașul Amara.
Din accident a rezultat vătămarea corporală a bărbatului de 70 de ani, precum și a unui bărbat de 66 de ani, pasager al atelajului hipo, ambii fiind transportați la cea mai apropiată unitate spitalicească.
* * *
Cel de-al doilea eveniment, soldat cu rănirea a două persoane, s-a produs în jurul orei 22:00, pe raza comunei Făcăeni.
Din verificările efectuate de polițiștii ajunși la locul accidentului s-a stabilit că în timp ce un bărbat de 30 de ani, din comuna Făcăeni, conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, nu ar fi acordat prioritate de trecere și a intrat în impact cu un alt autovehicul, condus de un tânăr de 24 de ani, din aceeași localitate.
Din accident a rezultat vătămarea corporală celor doi conducători auto, ambii fiind transportați la Spitalul Municipal Fetești, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.
Conducătorii auto implicați în cele două evenimente rutiere au fost testați alcoolscop, rezultatele fiind negative.
În cele două cazuri, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
Poliţiștii atrag atenţia asupra importanţei respectării regimului legal de viteză întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere.
Poliţiştii le recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, să evite depăşirile riscante, în special când se circulă în coloană.
De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule, mai ales atunci când carosabilul este umed.
Înainte de a pleca la drum, verificaţi starea autovehiculului, asiguraţi-vă de buna funcţionare a frânei de serviciu, a celei de mână, a instalaţiilor de iluminare-semnalizare! Nu uitaţi triunghiurile reflectorizante şi trusa medicală de prim-ajutor!
Discuţiile intense în timpul conducerii autovehiculului, vorbitul la telefonul mobil, vă pot distrage atenţia în momente vitale.
Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule!
Oboseala la volan vă poate fi fatală! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.
Folosirea centurii de siguranţă este obligatorie. Ataşaţi-vă centura de siguranţă înainte de plecarea la drum, vă poate salva viaţa în caz de accident.