comenzi la domiciliu cliseru.ro

Accident rutier la Sinești

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
12/09/2016 | Infotrafic

În acest sfârşit de săptămână, 09 – 11 septembrie, poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile desfăşurate pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Încălcările normelor rutiere au fost sancţionate de către poliţiştii rutieri astfel: 263  sancţiuni contravenţionale aplicate, 4 certificate de înmatriculare retrase şi 16 permise de conducere reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru nerespectarea limitei maxim admise în ceea ce priveşte viteza de deplasare pe drumurile publice au fost sancţionaţi 110 conducători auto, 27 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, diferenţa fiind aplicată pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare. Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte suma de 87.000 lei.

Accident rutier la Sinești

Sâmbătă, 10 iulie, pe Drumul Naţional 2, în localitatea Sineşti, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

În timp ce un bărbat de 47 de ani, din municipiul Bucureşti, conducea o autoutilitară din direcţia Urziceni către Bucureşti, a acroşat un pieton, un localnic de 65 de ani care se angajase în traversarea străzii print-un loc prevăzut cu marcaj pietonal.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a pietonului, bărbatul fiind transportat la o unitate medicală de pe raza municipiului Bucureşti, în vederea acordării de îngrijiri de specialitate.

Conducătorul auto a fost testat alcoolcop, rezultatul fiind negativ.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. 

 Cercetaţi de poliţiştii rutieri pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice

Şase bărbaţi cu vârste cuprinse între 22 şi 46 de ani au fost depistaţi de poliţiştii rutieri în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice, deşi au consumat anterior băuturi alcoolice.

Conducătorii auto au fost testaţi alcoolscop, rezultatele indicate fiind cuprinse între 0,42 şi 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, cinci dintre aceştia fiind transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiilor.

Unul dintre aceştia, bărbatul de 42 de ani, din localitatea Făcăeni, a refuzat să îi fie recoltate probe biologice de sânge.

  * * *

Trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 52 de ani au fost depistaţi de poliţiştii rutieri în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice, fără a poseda permis de conducere.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că doi dintre aceştia, cei doi conducători auto de 50 şi 52 de ani, din comuna Făcăeni, conduceau tractoare agricole ce tractau remorci, fără ca acestea să fie înmatriculate sau înregistrate.

În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosar penal.

comunicat de presă IPJ Ialomița | foto arhivă