Accident rutier la Amara – La volan, sub influența băuturilor alcoolice

Ieri, 12 decembrie a.c., în jurul orei 18.30, poliția a fost sesizată cu privire la faptul că în localitatea Amara s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Astfel, polițiștii ajunși la fața locului au stabilit că în timp ce un bărbat de 35 de ani, din Amara, conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, a pierdut controlul direcției de deplasare și a acroșat alte două autoturisme, aflate parcate pe marginea părții carosabile.

Din accident a rezultat avarierea autoturismelor în cauză.

Publicitate

Conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, acesta fiind condus la cea mai apropiată unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit că bărbatul de 35 de ani nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal.

Doi ialomițeni de 40 și 45 de ani, au fost depistați de către polițiștii rutieri în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile pulice, deși au consumat anterior băuturi alcoolice.

Cei în cauză a fost testat alcoolscop, rezultatele indicate fiind de 0,68 respectiv 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, aceștia fiind conduși la cele mai apropiate unități spitalicești, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele cauzuri, polițiștii au întocmit dosar penal.

Polițiștii recomandă conducătorilor auto să respecte cu strictețe regulile de circulație, pentru a reduce gradul de implicare în accidente rutiere

 

Atenție, șoferi!

Consumul de alcool reprezintă una dintre cauzele frecvente de conturbare a capacităţii de conducere. De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit încălcări ale normelor de circulaţie, respectiv conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor. Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală.

Pentru toţi cei care sunt tentaţi să conducă autovehicule, deşi nu posedă cunoştinţe elementare privind regulile de circulaţie şi nu conştientizează riscul pe care îl reprezintă pentru ceilalţi participanţi la trafic, reamintim că această faptă constituie infracţiune şi sunt în pericol de a plăti cu libertatea!