comenzi la domiciliu cliseru.ro

Accident rutier în Amara. O persoană vătămată

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
10/12/2014 | Infotrafic

Poliţia a fost sesizată ieri, 9 decembrie, cu privire la faptul că, pe raza oraşului Amara s-a produs un accident de circulaţie, soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

În timp ce un tânăr de 26 de ani, din municipiul Slobozia, conducea un autoturism pe raza oraşului Amara, ar fi acroşat un pieton care s-ar fi angajat în traversarea părţii carosabile prin loc nepermis, în fugă şi fără să se asigure.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a pietonului, un tânăr de 24 de ani, din oraşul Amara.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind negativ.

Poliţiştii rutieri recomandă, în special, conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. 

Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei sau zăpadă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare. 

Întrucât ceaţa, burniţa şi depunerile de polei afectează întotdeauna buna desfăşurare a circulaţiei rutiere, recomandăm conducătorilor auto să-şi sporească atenţia pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele 

împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. 

Poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite şi pe timpul zilei, permanent, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. 

Şi pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️