comenzi la domiciliu cliseru.ro

Accident rutier cu pericol de incendiu pe DN2. Grenadă de mână defensivă, scoasă din pământ la Alexeni. Incendiu la Coșereni

Grenadă de mână defensivă, scoasă din pământ la Alexeni.

Elementul de muniție a fost descoperit ieri, 13 aprilie a.c.  în jurul orei 13.30, de un cetățean care săpa o groapă în propria gospodărie. Grenada se afla la aproximativ un metru adâncime, cu focosul și pârghia de siguranță într-o stare avansată de degradare, devenind astfel și mai periculoasă. Echipa pirotehnică a inspectoratului a acționat pentru ridicarea ei în condiții de securitate, transportul și depozitarea în vederea distrugerii.

Neatenția ar fi putut să-l coste toată avuția!

Incendiu

Este cazul unui cetățean din comuna Coșereni, care a executat un foc deschis și a depozitat cenușa rezultată din ardere în apropierea unor materiale combustibile din gospodărie.

Curând avea să afle că resturile arderii încă mai conțineau jar nestins, care i-a aprins rezerva de furaje (aproximativ 100 kg de porumb) și deșeurile din lemn depozitate în apropierea acesteia.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni au fost alertați și au intervenit pentru stingerea incendiului ieri, 13 aprilie a.c. în jurul orei 15.30.  90 de minute mai târziu, incendiul era stins cu ajutorul a două autospeciale dotate cu apă și spumă, iar locuința și restul gospodăriei protejate de vâlvătaie.

 Accident rutier cu pericol de incendiu pe DN2.

AccidentEvenimentul s-a produs în cursul acestei dimineți, în jurul orei 06.00, în dreptul satului Căldărușanca din comuna Glodeanu Sărat (județul Buzău).

Șoferul unei autoutilitare care se deplasa în spatele unui autotren încărcat cu butelii cu GPL s-a trezit cu una dintre butelii căzând pe carosabil din mers, exact dinaintea sa.

Butelia a intrat printre roțile vehicului, determinând pierderea direcției de mers și blocându-se sub mașina care a derapat în șanțul din afara părții carosabile.

Întrucât recipientul cu gaz s-a fisurat, la locul accidentului s-au deplasat salvatorii de la Detașamentului de Pompieri Urziceni cu o autospecială de stins incendii și o ambulanță SMURD.

Pompierii au acționat pentru asigurarea vehicului,  extragerea  buteliei de sub caroserie și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor până la evacuarea totală a gazului inflamabil. Din fericire, șoferul autoutilitarei nu a suferit vătămări.

ISU Ialomița – INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ “BARBU CATARGIU” AL JUDEŢULUI IALOMIŢA
Mai multe articole de la obiectiv.net: