comenzi la domiciliu cliseru.ro

Abaza pune bazele decorului urban viu

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
07/02/2012 | Locale Ialomita

Persoanele fără domiciliu, consacrate ca aparţinând decorului Sloboziei!

oamenii strazii sloboziaPotrivit raportului Poliției Locale Slobozia pe anul 2011, prezentat la ultima ședință de consiliu local, noi, cetățenii orașului reședință de județ, ne-am pricopsit de la o vreme cu o nouă variantă de decor urban. Dacă în marile orașe ale lumii urbaniștii zonali se preocupă de înfrumusețarea urbelor cu inventive și costisitoare decoruri, autoritățile de la Slobozia nu trebuie să se îngrijoreze cu privire la investiții în domeniul decorului. Domnul Abaza a găsit soluția, inventiv după cum îl știm. Practic, în acest domeniu, primarul este salvat de poliția locală.
Așadar, Slobozia este dotată cu 9 decoruri mobile, vii! Da, dragi concetățeni! Suntem emancipați și evoluați la decorarea municipiului. Ce ne trebuie nouă statui hâde sau ornamente sofisticate și scumpe, când avem la îndemână piese de decor mobile, care pot fi amplasate și întreținute în diverse locații publice fără a implica niște costuri din partea autorităților locale. Aceste decoruri sunt ieftine și pot fi întreținute din mila publică, salvând astfel reputația și bugetul local.
În fapt, este vorba despre nouă persoane fără domiciliu, catalogate în respectivul raport ca fiind elemente de decor urban. Nu ar trebui să ne mai surprindă astfel de interpretări hazlii, dacă nu ar fi vorba totuși de ființe umane. Chiar dacă frigul de afară presupune faptul că aceste biete persoane se pot transforma fără probleme în statui de gheață, simpla lor catalogare ca și obiecte de decor ne face firesc să ne întrebăm dacă nu cumva chiar redactarii acestui document oficial sunt în fapt niște… elemente de decor!
În acest ritm, foarte curând ne vom trezi cu rapoarte din partea primăriei, potrivit cărora, ca și caprele negre din Carpați, câinii maidanezi din Slobozia vor deveni monumente ale naturii și vor fi parte din proiectul turistic cu care Slobozia va intra în istorie. La ora actuală, avem deci apă potabilă – nepotabilă, persoane fără domiciliu – ornamente urbane și, sigur, autorități – momâi care redactează monumente ale literaturii mondiale în actele oficiale!