comenzi la domiciliu cliseru.ro

A traversat neregulamentar strada și și-a pierdut viața

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
21/08/2012 | Infotrafic

În dimineaţa zilei de luni, 20 august, la ora 05.50, pe DN 2A, la intersecţia cu DJ 212, în apropierea comunei Mihail Kogălniceanu, s-a produs un accident rutier în urma căruia două persoane, soţ şi soţie, au fost grav rănite, una dintre acestea decedând ulterior.

Din verificările efectuate cu ocazia cercetării tehnico – ştiinţifice a locului faptei a rezultat că cele două victime, în vârstă de 31, respectiv 34 de ani, din municipiul Tecuci, judeţul Galaţi, s-au angajat în traversarea neregulamentară a părţii carosabile, fiind acroşaţi de un autoturism condus de un bărbat de 63 de ani, din comuna ialomiţeană Giurgeni.

Persoanele rănite au fost transportate pentru îngrijiri medicale la Spitalul de Urgenţă Slobozia, bărbatul fiind transferat ulterior la o unitate medicală din municipiul Bucureşti. În această dimineaţă, femeia a decedat.

Conducătorul auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

 Pentru prevenirea implicării în accidentele rutiere, Poliţia recomandă pietonilor:

● să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje, iar în lipsa acestora numai după ce s-au asigurat temeinic;

● să nu se angajeze în traversarea căilor rutiere în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii;

● după căderea întunericului sau în alte condiţii de vizibilitate redusă, să folosească îmbrăcăminte de culoare deschisă, care îi face mai vizibili în lumina farurilor;

● în condiţii atmosferice deosebite (ploi torenţiale, ceaţă) când vizibilitatea şi acţiunea de frânare este greoaie, să se angajeze în traversare numai după ce s-au convins că nu există nici un pericol.

Pentru a evita producerea unor accidente nedorite, le recomandăm conducătorilor să reducă viteza în apropierea trecerilor de pietoni şi să oprească atunci când pietonii s-au angajat în traversare.

Totodată, să acorde un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacelor de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulează, pentru a putea în orice moment în deplină siguranţă, dacă situaţia o impune!

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️