comenzi la domiciliu cliseru.ro

A pierdut controlul volanului, a intrat în impact cu un copac și s-a răsturnat în afara părții carosabile

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
22/02/2019 | Locale Ialomita

Ieri, 21 februarie a.c., în jurul orei 19.00, în apropiere de localitatea Adâncata, s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

Din verificările efectuate de polițiștii ajunși la locul accidentului, s-a stabilit faptul că, în timp ce un bărbat de 28 de ani, din comuna Armășești, conducea un autoturism din direcția Urzicni către Ploiești, a pierdut controlul direcției de deplasare, a intrat în impact cu un copac și s-a răsturnat în afara părții carosabile.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto, acesta fiind transportat la cea mai apropiată unitate medicală, pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului.

 Poliţiștii atrag atenţia asupra importanţei respectării regimului legal de viteză întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere.

Poliţiştii le recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, să evite depăşirileriscante, în special când se circulă în coloană.

De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule, mai ales atunci când carosabilul este umed.

Înainte de a pleca la drum, verificaţi starea autovehiculului, asiguraţi-vă de buna funcţionare a frânei de serviciu, a celei de mână, a instalaţiilor de iluminare-semnalizare! Nu uitaţi triunghiurile reflectorizante şi trusa medicală de prim-ajutor!

Discuţiile intense în timpul conducerii autovehiculului, vorbitul la telefonul mobil, vă pot distrage atenţia în momente vitale.

Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule!

Oboseala la volan vă poate fi fatală! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.

Folosirea centurii de siguranţă este obligatorie. Ataşaţi-vă centura de siguranţă înainte de plecarea la drum, vă poate salva viaţa în caz de accident!

Cercetați pentru nerespectarea legislației privind circulația pe drumurile publice

 Ieri, 21 februarie a.c., poliția a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza comunei Platonești s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Astfel, polițiștii ajunși la locul evenimentului au stabilit că, în timp ce un bărbat de 37 de ani, din comuna Movila, conducea un autoturism pe raza localității Platonești, a pierdut controlul direcției de deplasare și a pătruns pe contrasens, intrând în impact cu un alt autoturism, condus regulamentar de o femeie din județul Constanța.

Ambii conducători auto au fost testați alcoolscop, rezultatul indicat fiind de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul bărbatului de 37 de ani, ulterior, aceasta fiind condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 * * *

Doi bărbați de 29, respectiv 43 de ani, au fost depistați de polițiști în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice, fără a poseda permis de conducere.

* * *

Un alt conducător auto, un bărbat de 39 de ani, din județul Prahova, a fost depistat de către polițiști în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Bărcănești, deși consumase anterior băuturi alcoolice.

Bărbatul în cauză a fost testat alcoolscop, rezultatul indicat fiind de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, aceasta fiind condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În toate cazurile, polițiștii au întocmit dosar penal.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA. Foto arhivă