comenzi la domiciliu cliseru.ro

A încercat să vândă online o pasăre protejată de lege. Polițiștii s-au oferit să o cumpere.

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
11/09/2020 | Lege si Ordine

250 de euro. Este suma pe care ar fi trebuit să o încaseze un bărbat de 35 de ani din București, care a postat pe o rețea de anunțuri o ofertă „protejată de lege”.  Polițiștii în rol de cumpărători au confiscat pasărea din specia șoimilor și i-au întocmit vânzătorului dosar penal.

 

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Exploziv și Substanțe Periculoase au identificat un bărbat de 35 de ani, care a postat pe o rețea de anunțuri că oferă spre vânzare un uliu păsărar, cu suma de 250 de euro.

Bărbatul în cauză a predat pasărea polițiștilor, aceasta fiind ulterior examinată de un expert ornitolog din cadrul Societății Române de Ornitologie, stabilindu-se faptul că este vorba despre un „vânturel de seară”, din familia șoimilor, specie strict protejată de lege.

Pasărea a fost ridicată pe bază de ordonanță, fiind predată la un adăpost specializat,  până la finalizarea cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Braconaj Cinegetic –  vânarea speciilor de vânat strict protejate în alte condiții decât cele legale” , prevăzută și pedepsită de Legea 407/2006, legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA