A început ACCES! Proiect adresat femeilor angajate în sistemul sanitar public sau privat

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania (OAMGMAMR), in parteneriat cu Consejo General de Enfermería (Spania), anunta lansarea unui nou proiect strategic intitulat „.Asigurarea accesului egal la ocupare si diversificarea oportunitatilor de angajare pe o piata inclusiva a muncii, pentru femeile din domeniul sanitar – ACCES”, proiect construit pentru 600 de femei angajate in sistemul sanitar public sau privat.

Proiectul isi propune sa ofere celor 600 de femei angajate in sistemul sanitar public sau privat din judetele Arges, Ialomita, Calarasi, Teleorman, Bistrita Nasaud, Salaj, Maramures, Arad si Timis acces la diversificarea calificarilor detinute de 600 de femei, fapt ce le ofera o mobilitate sporita pe piata muncii, precum si o forma de venit suplimentar, cat si prin efectul pozitiv si valoarea adaugata date de promovarea principiilor egalitatii de sanse si gen pe piata muncii.

In cadrul proiectului se vor selecta 50 de femei din judetul Ialomita pentru care se faciliteaza accesul la o piata inclusiva a muncii, prin dobandirea de calificari complementare profesiei pe care o detin. Astfel, grupul tinta selectat din judetul Ialomița va avea posibilitatea sa participe GRATUIT in cadrul proiectului la unul din cele doua programe de formare profesionala in perioada iamuarie 2015 – aprilie 2015, pentru calificarile de baby-sitter si ingrijitor batrani la domiciliu. In urma evaluarii cunostintelor dobandite de participanti la programele de calificare prin desfasurarea testelor/examenelor aferente fiecarei calificari in parte, participanti vor fi certificati cu diplome de absolvire a programului de formare, recunoscute la nivel national, eliberate de ANC.

Persoanele care vor fi selectate pentru a face parte din grupul tinta vor participa si la 1 atelier de lucru in octombrie 2014, ce vor viza studierea perceptiei grupului tinta asupra problematicii egalitatii din perspectiva posibilitatilor de dezvoltare a carierei in conditiile unui echilibru intre viata de familie si cea privata. Totodata, 3 femei vor participa la o vizita de lucru la partenerul transnational in Madrid (Spania), pentru schimb de bune practici in domeniul egalitatii de gen.

In grupul tinta se pot inscrie femei angajate din sectorul sanitar care indeplinesc criteriile de selectie si eligibilitate stabilite, in limita locurilor disponibile stabilite.

Dosarul de inscriere se depune la sediul filialei OAMGMAMR Ialomita.