A fost modificată Declarația 221 privind veniturile din activităţi agricole impuse pe norme de venit

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Ialomiţa informează contribuabilii interesaţi că, potrivit Ordinul ANAF nr. 647/2012, publicat în Monitorul Oficial nr. 316 din 11 mai 2012  a fost  modificată Declarația 221 privind veniturile din activităţi agricole impuse pe norme de venit.

În cazul în care contribuabilii nu au optat pentru determinarea venitului net în sistem real, venitul net din activităţile agricole prevazute în Codul fiscal se stabileşte pe bază de norme de venit, şi cuprinde următoarele activităţi:

a) cultivarea şi valorificarea florilor, legumelor și zarzavaturilor, în sere și solarii special destinate acestor scopuri și/sau în sistem irigat;

b) cultivarea și valorificarea arbuștilor, plantelor decorative și ciupercilor;

c) exploatarea pepinierelor viticole și pomicole și altele asemenea. În vederea stabilirii normelor de venit, persoanele fizice declară în formularul 221 „Declarație privind veniturile din activități agricole impuse pe norme de venit”, o serie de informații privind activitatea desfășurata, referitoare la natura activității, suprafața cultivată, încadrarea localității în zone de fertilitate etc.

Astfel veniturile realizate din activitatea de cultivare și valorificare a florilor, legumelor și zarzavaturilor sunt influentate și de tehnologia de cultură, astfel este necesar ca activatățile acestea să fie detaliate în funcție de acest criteriu.

În acest sens, în conținutul formularului 221 „Declarație privind veniturile din activităţi agricole impuse pe norme de venit”,  activităţile privind cultivarea şi valorificarea florilor, legumelor şi zarzavaturilor se detaliază în funcţie de următoarele tehnologii de cultură: sere, solarii şi sistem irigat