Alexandru Horhocea: Prin implicarea oamenilor, USR PLUS schimbă județul Ialomița
Care este stadiul alianței în Ialomița, domnule Alexandru Horhocea, candidat la președinția Consiliului Județean Ialomița?
Alexandru Horhocea: Bănuiesc, desigur, că vă referiți la Alianța USR PLUS și nu la o altă presupusă alianță, așa cum vuiesc unii și alții. Suntem două partide tinere, USR cu experiența acumulată timp de patru ani în Parlamentul României și Consiliul General București și PLUS cu dorința de afirmare, ambele având un scop comun, acela de a schimba paradigmele impuse de 30 de ani. De tipul, ”pleacă ai noștri, vin ai noștri” și, în final, poporul rămâne în aceeași situație jalnică, din care nimeni nu încearcă să îl scoată cu adevărat. Strângem rândurile, ne susținem candidații pe care îi avem și asupra cărora se pun zilnic presiuni, pentru a se retrage din cursa electorală. Cam acesta este stadiul, se pare că deranjăm cele două veșnice partide de guvernământ, întrucât suntem cei ce vor să aducă schimbarea reală. Iar asta nu se întâmplă doar la Ialomița, ci în toată România.
Oamenii trebuie să înțeleagă că timpul celor ce doar au promis mii de kilometri de autostrăzi, spitale, educație și multe altele, se apropie de final. Pentru asta ne-am implicat noi, cei din USR PLUS, să producem schimbarea pe care am așteptat-o de la Revoluție. Toți vorbesc doar de ceea ce pot oferi la schimb, pentru ca X să fie în locul lui Y, și cum să își împartă poziții. Am văzut cum timp de 30 de ani județul a fost acaparat de un partid ce a schimbat în ultimele patru mandate primar după primar pentru Slobozia reședință de județ, din diferite considerente. Este inadmisibil să ajungi la fiecare patru ani cu un alt candidat și să nu poți construi o echipă cu viziune pe termen lung să dai un viitor comunității, ci doar să vedem un spectacol cu oameni ce își batjocoresc continuu populația, ținându-i în sărăcie și lipsă de educație.
Un popor needucat va fi mereu ușor de urnit în direcția răului. Iar în aceste zile de când PNL se află la guvernarea țării, într-o perioadă extrem de delicată, ținând cont de pandemia ce a dat peste cap întreaga planetă, asistăm cum partidul de guvernământ racolează primari în funcție de la partidul roșu vecin, doar pentru câștigul de moment, prin care totul este despre cine dă mai mult și cine aduce voturi mai multe sub culoarea roșie sau galbenă. Asta nu e politica pe care noi o dorim, este doar o luptă oarbă, care ne va duce mai devreme sau mai târziu în zid. Tragediile precum Colectiv, fix asta ne-au arătat, cum incompetența, nepăsarea, combinațiile politice, drumurile impracticabile, duc la pierderi de vieți omenești, din cauza celor 30 de ani de nepăsare și ignoranță din partea unor oameni ce se perindă la fiecare patru ani prin diverse funcții, PENTRU CĂ PARTIDUL ÎI RĂSPLĂTEȘTE.
USR a fost în ultimii doi ani principalul, sau aș putea spune singurul, opozant politic din epoca Dragnea, când lumea a răbufnit, protestând pașnic în 10 august, din dorința unei țări LIBERE, în care să ne putem duce traiul în bunăstare și armonie socială. Am sperat că, în momentul instalării unui guvern liberal, vom observa niște schimbări reale. Dar tot ce vedem e cum să își asigure o cât mai mare reprezentativitate în teritoriu, cum blochează alături de PSD legi ce ar putea aduce România înapoi pe făgașul unei dezvoltări coerente, ajungând acum ca PNL și PSD să își dea mâna în Senatul României. Ultima oară această conexiune s-a făcut pe legea privind confiscarea extinsă, lege clară privind mărirea ariei de aplicare a confiscării, un proiect inițiat de USR pentru a aduce legislația noastră la standardele europene. Proiectul acesta e necesar pentru că nu mai vrem să avem mătuși și copii de 6 luni care să fie proprietari de case și terenuri provenite din furt și din corupție. În mod surprinzător, doar senatorii USR au votat pentru proiect și pentru eliminarea piedicilor actuale din calea confiscării extinse. Același lucru s-a întâmplat și în cazul legii privind DNA-ul pădurilor, pe care PNL a mimat că o susține, ulterior ajungând să o atace la CCR, fapt ce mă mâhnește, pentru că în mileniul 3 nu înțelegem importanța biodiversității și rolului ecosistemului pădurilor în viața noastră de zi cu zi.
În programul nostru pentru Ialomița, dorim să acordăm o atenție sporită perdelelor forestiere și reîmpăduririlor necesare în vecinătatea localităților. Vrem să reușim ca sediile administrației publice locale, școlile și grădinițele să fie încălzite cu ajutorul biogazului obținut din compostarea gunoiului menajer. Și da, vom avea la dispoziție fonduri europene pentru tot ce înseamnă economie verde și protecție a mediului.
Cine sunt candidații USR PLUS din orașele unde vreți să câștigați?
Alexandru Horhocea: În calitate de candidat la Președinția Consiliului Județean, sunt conștient de importanța voturilor obținute din fiecare oraș și comună. Avem, într-adevăr, și persoane ce au mai candidat în trecut, iar în urma discuțiilor purtate s-a luat decizia de a se alătura proiectului nostru.
La Gârbovi, îl avem pe Vasile Popa, primul tânăr din județ ce s-a decis în urmă cu 2 ani să schimbe comunitatea sa, iar după 27 septembrie, la Gârbovi, vom avea primar USR. Am început cu el doar pentru că este primul care a înțeles că schimbarea vine din implicare.
În Fetești, viitorul primar, domnul Burcia, este un antreprenor hotărât să nu mai stea deoparte după 8 ani de ignoranță administrativă PNL și alți 4 ani roșii. Acești ani nefaști l-au determinat să ia decizia de a candida la primărie și de a scoate Feteștiul din nepăsarea parcă veșnică a celor două partide. Lucrurile se schimbă prin implicare și exprimare continuă și organizată, prin perseverență și aplicare corectă a legilor.